Zapečené pokrmy jsou oblíbené hlavně pro svoji jednoduchou a takřka bezpracnou přípravu. Jsou však také velmi chutné.
Pokrmy, které se dají do jednoho pekáče a zapečou se v troubě jsou opravdu velice oblíbené. A to nejen u kuchařek, protože nedají moc práce, ale také u strávníků. Pokrmy jsou totiž také velmi chutné. Tento je z brambor, vepřového masa a hub. Příprava je rychlá a jednoduchá. Zvládne ji i ten, kdo stojí v kuchyni poprvé a s vařením nemá žádné velké zkušenosti.
Připravte si suroviny
Na vaření budete potřebovat 500 gramů brambor, stejné množství vepřové kotlety a 100 gramů hub. Dále si připravte papriku a také sůl, pepř i další koření dle chuti. Nezapomeňte také na majonézu. Přípravu začněte tím, že brambory nakrájíte na plátky. Vepřové maso nakrájejte taktéž na plátky a naklepejte. Poté posypte solí, pepřem a dalším kořením dle vlastního výběru. Takto nechte maso půl hodiny odpočívat. Brambory mezitím osušte na papírových utěrkách.
Následně nalijte do hrnečku trochu oleje, smíchejte se solí, kořením na brambory a aromatickými bylinkami. Přidat můžete také sušený česnek. Pokud ho nemáte, klidně použijte dva stroužky čerstvého. Tímto bylinkovým kořeněným olejem pak polijte brambory a dobře je promíchejte, aby se koření dostalo opravdu na každý plátek brambory. Následně brambory vyskládejte do pečící misky. Poté začněte krájet papriku a houby na malé kousky. Pokud máte rádi zelí, můžete přidat také to.
Pokračujte v přípravě
Houby smíchejte s pepřem a bylinkami, osolte a přidejte majonézu. Touto náplní potom potřete každou kotletu a stočte ji do rolády. Pomyslné roládky z vepřového masa pak rozložte na brambory. Pečící mísu pak přikryjte víkem. Pokud ho nemá, využijte alobal. Pečte v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů. Pravděpodobně by měla stačit hodina. Raději však před vytažením zkontrolujte, zda je maso hotové a brambory měkké.
Před podáváním pokrm ještě posypte bylinkami. Ideální pochopitelně je, pokud jsou čerstvé. Pokrm podávejte s různými omáčkami, které máte rádi. Vzhledem k tomu, že uvnitř masa je majolka, můžete připravit například dresink z majonézy. Přidat k němu můžete hořčici a trochu kečupu. Pokud dáváte přednost lehčím dresinkům a omáčkám, je ideální na jejich přípravu použít zakysanou smetanu nebo jogurt.