„Pětiminutový bůček“: Připravený za 5 minut a snězený za 5 minut! Tento recept si uložte do záložek, je to klenot

Vepřový bok je velmi oblíbeným jídlem, ale hodně lidí ho nemá rádo, protože je na něm hodně tuku a tlustého. Připravte si z něj tento skvělý pokrm.

Vepřové sádlo je silná vrstva podkožního tuku, kde se hromadí biologicky aktivní látky, vitamíny spalující tuky a antioxidanty. A právě vepřový bok je tohoto sádla vlastně úplně plný. Sádlo také obsahuje velké množství vitamínů A, D, E a také karoten. Dále obsahuje kyselinu arachidonovou, která pomáhá tělu bojovat s viry a posiluje imunitu. Proto je dobré ho užívat především v zimě.

Co budete potřebovat

Všichni moc dobře víte, že když se má připravovat vepřový bok, vždy to dlouho trvá. Jeho pečení totiž vyžaduje více než hodinu a na to zkrátka není každý den čas. Vy si nyní naštěstí můžete připravit tento pokrm, jehož příprava netrvá déle než 20 minut. Potřebovat tedy budete:

  • 1 kg vepřového boku
  • 1 l vody
  • 1 palice česneku
  • 5 bobkových listů
  • 4 polévkové lžíce soli
  • Mletý černý pepř dle chuti
  • mletá červená paprika podle chuti

Je to opravdu jednoduché

Použijte 1 litr vody na každý kilogram soli. Dejte na oheň hrnec plný vody, přidejte koření a sůl. Než se tento lák uvaří, připravte si vepřový bok. Omyjte a očistěte kůži nožem. Očištěný bok bez kosti nakrájejte na malé kousky. Když se sůl ve vodě úplně rozpustí, přidejte do hrnce na kostičky nakrájený bok.

Zadělejte víkem a přiveďte k varu. Jakmile se maso začne v nálevu vařit, odstraňte pěnu, snižte teplotu a vařte dalších 5 minut. Když je maso uvařené, rozdrťte česnek a dejte ho do hrnce. Zavřete poklicí a uchovávejte na chladném místě po dobu 12 hodin. Takto připravené maso si můžete uložit do mrazáku a nebo ho zkrátka sníst. Hotové jídlo si ještě můžete opepřit nebo jinak okořenit podle vaší chuti.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*