Voda s droždím je skvělým pomocníkem při pěstování pelargonií, surfinií či muškátů

Pelargonie jsou krásné rostliny, které se dají pěstovat v květináčích na zahradě, stejně jako se dají pěstovat také v truhlíku na balkoně. Když se rozhlédnete po ulicích, jistě uvidíte mnoho domácností, kde jsou. Ne všude jsou ale krásné. Někde kvetou dokonale, jinde méně. Čím to může být? Důvodem je správné zalévání. Nejde ale o to, jak často zaléváte, ale o to, čím zaléváte.

Použijte osvědčený recept

Pokud chcete mít pelargonie, které vám bude každý závidět, není nic jednoduššího, než se naučit ten správný postup, který je založený na jejich správném zalévání. A to skutečně není nic složitého. Abyste vytvořili unikátní směs, budete potřebovat tři naprosto jednoduché ingredience. A o jaké se jedná? Jsou to tyto:

  • 2,5 litr vody
  • 100 g čerstvého droždí
  • ½ šálku cukru

Smíchejte dohromady

Máte vše potřebné? Pokud ano, stačí jenom dané ingredience smíchat dohromady. Základem by měla být vlažná voda, do které se rozdrobí droždí. Potom se přidá cukr. A je hotovo. Párkrát vše zamíchejte a potom nádobu přikryjte utěrkou. To proto, aby se do ní nedostaly nečistoty, ale zároveň mohl obsah dýchat. Jak vidíte, nepotřebujete žádná drahá chemická hnojiva, ale věci, které doma často používáte při pečení.

Tento roztok následně nechte klidně po celý den na teplém místě. Budete moci pozorovat, jak postupně kvasí. A to je ona cesta k úspěchu. Pamatujte, že nádobu byste nikdy neměli zavírat, jelikož může vlivem tlaku vybuchnout.

Už jenom zalévání

Když směs na pelargonie správně prokvasí, tak o ní můžeme říci, že je hotová. A co s ní nyní? Přidejte do ní 7,5 litru vody, abyste získaly naředěný roztok o množství 10 litrů. Právě toto je ten, který budete následně používat. Na co? Na občasné zalití daných rostlin. Uvidíte, že při pravidelném použití docílíte výsledku, o jakém jste vždy snili. Tolik květů vaše pelargonie patrně ještě nikdy neměly.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]