Vrstvené řezy čokoládou, krémem, oříšky a perníkovým těstem. Hotové nebe v hubě! Možná vypadají na první pohled složitě, ale zdání klame. Zaberou jen 20 minut času

Nemusíte hledat nejbližší cukrárnu nebo obchod, abyste si mohli dopřát čokoládový dort, ale rovnou si jej doma udělejte, podle tohoto jednoduchého receptu.

Pokud chcete sami sobě, hostům nebo vaší rodině připravit něco skutečně dobrého, udělejte dezert, kterým všechny nadchnete. Příkladem je čokoládový dort, který mnoha lidem připadá až moc složitý, a proto se raději vyhýbají jeho přípravě. Není to však nic složitého a pokud jej vyzkoušíte, uvidíte, že bude za chvilku hotový i bez námahy.

Potřebné suroviny na čokoládový dort

1. těsto:

  • 6 ks vejce
  • 200 gramů cukru
  • 4 lžíce vody
  • 150 gramů mouky
  • 1 sáček prášku do pečiva
  • 2 lžíce kakaa

2. těsto:

  • 5 ks bílky
  • 200 gramů cukru
  • 3 lžíce mouky
  • 250 gramů vlašských ořechů
Fotografie: Piqsels

1. krém:

  • 5 ks žloutky
  • 200 gramů cukru
  • 300 gramů másla

2. krém: 

  • 350 ml mléka
  • 1 sáček vanilkového pudingu
  • 3 sáčky vanilkového cukru
  • 3 lžíce cukru

Poleva:

  • 100 gramů mléčné čokolády
  • 2 lžíce mléka
  • 1 lžíce másla

Začněte s přípravou těsta na dort

Čokoládový dort byste měli začínat tím, že si připravíte 1. těsto. Vezměte si tedy k ruce hlubší mísu a do ní dejte vejce. Ta poté vyšlehejte elektrickým šlehačem a postupně přidávejte během šlehání cukr, horkou vodu, mouku, kakao a prášek do pečiva. Vše důkladně promíchejte a poté si připravte plech, na který je potřeba dát pečící papír. Troubu zapněte a předehřejte na 180 °C. Veškerý obsah z misky (těsto) vylijte na plech vyložený pečícím papírem a až bude v troubě požadovaná teplota, dejte plech dovnitř a nechte péct přibližně 30 minut.

Fotografie: Pixabay

Připravte druhé těsto

Jelikož se vám zatím peče první těsto, pusťte se do přípravy druhého. Opět si vezměte mísu a dejte do ní bílky. Ty poté vyšlehejte nejlépe elektrickým šlehačem. Až budete mít ušleháno, přidejte do vytvořeného sněhu mouku, cukr, vlašské ořechy a poté důkladně promíchejte.

Všechen obsah z mísy dejte na plech vypečený pečícím papírem. Pokud ještě pečete první těsto a máte rozehřátou troubu, můžete přidat i tento plech a opět pečte po dobu 30 minut na 180 °C.

Fotografie: Pixabay

Lahodný krém bude hotový během chvilky

Nejdříve si připravte první krém tak, že vyšleháte elektrickým šlehačem žloutky a následně přidáte cukr. Míchejte do té doby, dokud nevznikne hustý krém, a následně do něj přidejte máslo a opět zamíchejte. U druhého krému je potřeba, abyste si podle návodu na sáčku, uvařili puding a přidali předem připravenou smetanu.

Fotografie: Freepik

Poleva není složitá

Někteří lidé si nedokáží představit, ze kterých surovin se vytváří poleva na dort. Není na tom však nic složitého, protože vám postačí smíchat v míse mléčnou čokoládu, mléko a máslo. Veškeré ingredience smíchejte dohromady a rozpusťte v parní lázni. Poté opět promíchejte. Až budete mít vše připravené, je na čase začít skládat dort dohromady.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]