Přes léto hodně lidí láká opéct si nějakou klobásu nebo ugrilovat si sýr. Jenže to je opravdu velmi kalorické jídlo.
Pokud máte dost času, zkuste si udělat domácí paštiku z kuřecích prsou a sýra. Tato paštika je docela dietní jídlo s pikantní chutí a to díky pestu. Je to lehká svačinka, a jelikož je z kuřecích prsou a sýra, je také neuvěřitelně sytá. Jeden plátek chleba namazaný touhle paštikou vám dodá sílu a energii na celé odpoledne.
Co budete potřebovat
- 100 g kuřecích prsou
- 50 g sýra
- 20 g jogurtu
- 20 g pesta
- 15 g sušených rajčat
- 20 g cibule
- Sůl a pepř dle chuti
Jak takovou paštiku vyrobit
Kuřecí prso nakrájejte a uvařte v mírně osolené vodě. Jakmile budou uvařené, nechte je vychladnout. Sušená rajčata nakrájejte na malé kousky, vložte i s masem do mixéru a k tomu přidejte všechny ingredience kromě cibule. Rozemelte všechno na hladkou pastu. Oloupejte si cibuli a nakrájejte ji na malé kousky. Přidejte ji do paštiky a důkladně zamíchejte.
Je to ideální svačinka
Tuhle kuřecí paštiku si můžete namazat na chleba, rohlík i bagetu. Můžete si ji dát na snídani i na večeři, a je opravdu dobrá, takže ji budete chtít jíst pořád. Skvělým doplňkem k ní budou kyselé nakládané okurky. Také výborně zapadne do jídelníčku, když pojedete na dovolenou. No a hlavně, její chuti se absolutně nevyrovná jakákoliv kupovaná paštika.