Rádi zkoušíte nové pomazánky? Už vás unavuje dělat dokola stále ty stejné? Zařaďte k nim tuto z vlašských ořechů. Uvidíte, že ji nebudete dělat naposled.
Pomazánka je původem z Německa a snoubí se tu nečekané suroviny. Co udělají ingredience, které bychom čekali spíše ve sladkém štrůdlu, když je použijeme ve slané variantě? To musíte vyzkoušet. Pomazánku si můžete dát jen tak k večeři, určitě ji však zkuste přichystat i na lepší příležitost. Rozhodně s ní sklidíte úspěch.
Co budeme na pomazánku potřebovat
- 1 bageta
- 3 kousky másla
- 1 cibule
- 1 jablko
- 50 g jader vlašských ořechů
- sůl a mletý černý pepř (podle chuti)
- půl lžičky hořčice
Jak postupovat při přípravě pomazánky
- Bagetu nakrájejte na tenká kolečka, asi 1 cm široká. Na pánev dejte kousek másla a rozpalte jej. Kolečka bagety na ní opečte z obou stran, dokud nebudou mít křupavou zlatou kůrčičku. Hotové bagetky vyndejte z pánve bokem.
- Cibuli si nakrájejte na malé kostičky a dejte ji s dalším kouskem másla smažit na pánev.
- Občas promíchejte a počkejte, až cibulka zesklovatí. Jablko si nakrájejte na kostky a přidejte je k zesklovatělé cibulce. Přidejte ještě další kousek másla a společně smažte, dokud vše nezměkne.
- Nyní celý obsah pánve přendejte do mixovací nádoby. Na prázdnou pánev dejte ještě vlašské ořechy, které nakrájejte na menší kousky. Nechte je opékat 2 minuty a přidejte ke směsi cibule a jablek.
- Tyčovým mixérem nebo kuchyňským mixérem pak vše důkladně rozemelte, dokud nevznikne homogenní pasta. Pomazánku osolte opepřete a dejte do ní hořčici. Znovu ještě projeďte mixérem.
- Ochutnejte a v případě potřeby ještě dochuťte. „Štrůdlová“ pomazánka je hotová a můžete ji začít natírat na opečené kousky bagety. Dozdobit ji pak můžete kousky nakrájené papriky, kousky jablíček nebo použijte jinou vaši oblíbenou zeleninu. Pokud neseženete bagetu, můžete stejně tak opražit i rohlíky, které nakrájejte zešikma, aby měly větší natírací plochu. S opečeným chlebem nebo toastem však bude také vynikající. Dobrou chuť!
Napište komentář