Zapomeňte na kupovaný sýr Philadelphia. Vyrobíte si jej doma během mžiku – 3krát chutnější a levnější než ten z obchodu

domácí sýr philadelphia

Jakmile se rozhodnete, že byste rádi ušetřili nějaké peníze při nákupu potravin, můžete tak učinit i díky tomuto receptu na domácí Philadelphii, protože vás vyjde mnohem levněji.

Pokud chodíte pravidelně do obchodů a sledujete vývoj ceny, určitě jste zaznamenali, že všechny potraviny šly s cenou nahoru a někteří lidé už tak nekupují produkty, které jsou jejich oblíbené. Tento případ se týká i sýru Philadelphia, který se používá při výrobě různých pokrmů. Pokud byste chtěli, můžete si tento sýr vyrobit v pohodlí domova a vyjde vás mnohem levněji.

Suroviny na výrobu Philadelphie

  • 350 g zakysané smetany 20 až 30 %
  • 280 g klasického bílého jogurtu 10 %
  • 1 / 2 čajové lžičky citronové šťávy
  • 1 / 2 čajové lžičky soli

Příprava domácí Philadelphie

Udělat si tento domácí sýr není nic složitého a pokud se vám tento recept podaří, zjistíte sami, jak jednoduché to je. Philadelphii začněte připravovat tak, že si vezmete misku a v ní si smícháte smetanu s klasickým jogurtem. Dále do této směsi přidejte sůl a citronovou šťávu podle vašich chutí a preferencí.

výroba sýra

Do síta dejte směs na sýr

Nyní byste si měli připravit gázu nebo síto a hluboký talíř. Na tento talíř položte několikrát přeloženou gázu a poté na ní dejte všechnu směs smetany a jogurt, kterou jste si předtím promíchali.

smetana litá přes plátýnko

Díky této gáze si můžete udělat domácí Philadelphii. Této gáze se také říká sýrařská plachta / gáza, která se často využívá právě při výrobě sýru.

zatěžkání plátýnka

Přiložte sklenici s vodou

Vrstvu smetany a jogurtu přikryjte další gázou a na povrch položte talíř. Na talíř umístěte závaží, třeba plnou plechovku nebo větší těžkou sklenici, například naplněnou vodou.

domácí tavený sýr

S pomocí tohoto receptu si vyrobíte úžasný domácí sýr za 15 minut. Už nikdy ho nekoupíte draze v obchodě

hotový sýr

Takto dejte vše do lednice alespoň na 12 hodin. Přes noc se Philadelphia hezky zpracuje tak, že se oddělí syrovátka, kterou lze ještě použít. Po uplynulých 12 hodinách můžete hotový sýr dát z gázy pryč a přesuňte jej do misky, ve které budete Philadelphii používat.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*