Vzala bochník chleba, alobal a několik surovin. Až uvidíte jaké výborné a rychlé jídlo z toho vzniklo, půjdete to hned zkusit také!

Už vás nebaví vařit stále ta stejná jídla dokola? A také si myslíte, že chleba využijete jenom jako přílohu, nebo jako doplněk k salámu nebo sýru? Velký omyl. Zapomeňte na klasické obložené chleby a připravte si s námi něco, co vás svou chutí dostane do kolen. Tento recept jistě neznáte, ale je pravdou, že až ho vyzkoušíte, nebudete dělat nic jiného. I proto, že vaší fantazii se v budoucnu meze nekladou.

Nejprve připravte chléb

Ten je vhodné mít kulatý, jelikož tento tvar se na tento recept hodí mnohem lépe. Ten vezměte a pomocí nože odřízněte horní část chleba. A to do tvaru trychtýře. Poté se snažte odstranit co nejvíce vnitřní chlebové hmoty. A to buď rukou, nebo také lžící. Jde o klasické vydlabání chleba, které jistě znáte.

Vnitřek chleba naplňte různými surovinami

Nyní přichází na řadu kladení jednotlivých ingrediencí. Až budete tento recept dělat po několikáté, můžete samozřejmě experimentovat a můžete zvolit různé variace. Na poprvé doporučíme držet se našich rad. Do chleba dejte suchý salám a na něj trochu majonézy. Tu zde rozetřete, nakrájejte si cibuli na drobná kolečka a poklaďte ji na danou vrstvu majolky.

Nyní si vezměte trochu chleba, který jste předtím vydlabali. Ten lehce nasypejte na danou vrstvu cibule. Přehánět s množstvím to není třeba. Potom si vezmete hořčici a nanesete ji na chlebovou vrstvu v množství, které máte rádi. Na závěr už stačí přidat pár plátku uzeného nebo slaniny a pokud máte rádi pálivé, tak i chilli papričku. Pokud ne, nedávejte nic.

S vrstvením stále ještě nekončíme, jelikož nyní jsou na řadě tři zeleninové vrstvy. Jako první použijte nakrájené pekingské zelí a jako druhou červenou čerstvou papriku. Třetí vrstva je skládá z rajčat nakrájených na měsíčky. Opět podle chuti. Když máte, následuje vrstva, kterou je sýr. Stačí klasický eidam, ale pokud vám chutná nějaký jiný, není to problém.

Blížíme se k závěru. Bochník už je skoro plný a tak opět zbývá vrstva uzeného, eventuelně slaniny. A potom už pouze několik omáček, podle vaší chuti. Může se jednat o majonézu, kečup nebo hořčici, stejně jako se může jednat i o jakékoliv jiné, které máte rádi. Následně chleba zaklopte a jste připraveni na poslední fázi přípravy.

Chleba vložte do trouby a pečte

Co s takto naplněným chlebem? Patří do trouby. Ta by měla být předehřátá na 150 stupňů, což je úplně vyhovující teplota. Chleba nejprve celý zabalte do alobalu a zde pečte zhruba po dobu 30 minut. Potom ho vyjměte a můžete servírovat. Nakrájejte ho a uvidíte, jak zajímavě se ingredience propojily a hlavně jak vše dokonale chutná. Zkuste a uvidíte.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]