Tento vzdušný čokoládový dort svou náplní připomíná zmrzlinu, ale skutečnost je ještě lahodnější

Čokoládový dort s vejci

V dortu, který se nazývá jako „False Ice Cream“, dochází ke kombinaci lahodných chutí, jako je čokoládový piškot s rumem a jemné krémové suflé.

I přesto, že se recept může na první pohled jevit jako velmi komplikovaný, jeho příprava není nijak náročná a nakonec dokáže překvapit svojí lahodnou a jemnou chutí. Hodí se jako odpolední pochoutka ke kávě, ale rozhodně neurazí ani na narozeninové oslavě nebo jiném večírku. Na první pohled tento dezert totiž vypadá opravdu luxusně.

Ingredience na přípravu falešného zmrzlinového dortu:

  • 4 středně velké vejce
  • 100 gramů hladké mouky
  • 100 mililitrů vody
  • 250 gramů smetany na šlehání
  • 140 gramů cukru krystalu
  • 35 gramů kakaového prášku
  • 1,5 polévkové lžíce rumu
  • 2 polévkové lžíce cukru moučka
  • 200 mililitrů mléka
  • 200 gramů másla
  • 50 gramů hořké čokolády
  • prášek na pečení
  • vanilkový cukr

Čokoládový dort s vejci

Příprava falešného zmrzlinového dortu krok za krokem

Jako první si připravíme korpus. Na ten bude potřeba do misky nasypat 80 gramů mouky, kterou smícháme s kakaovým práškem. Do směsi přidáme také prášek do pečiva a promícháme. Ve druhé misce si smícháme bílky s 60 gramy cukru. Z této kombinace vyšleháme jemný sníh. K němu následně přidáme 40 mililitrů vody a půl polévkové lžíce rumu. Následně do směsi přidáme i žloutky a mícháme, dokud nezískáme hladkou hmotu.

Čokoládový dort s vejci

sklenice ingredience

Nadýchaná hrníčková buchta za 33 Kč. Praktické servírování a chuť luxusních cukráren si zamiluje celá rodina

Obě misky smícháme dohromady a dáme péct

Do misky se sněhem přidáme obsah misky druhé, tedy sypké suroviny. Vše promícháme a těsto následně nalijeme do připraveného plechu s pečícím papírem. Těsto necháme péct v troubě po dobu 20 minut na 180 stupňů. Než se udělá těsto, připravíme si krém. Na ten bude potřeba v hrnci rozehřát 30 gramů cukru, který zalijeme 60 mililitry vody. Vše mícháme po dobu 5 minut, poté sundáme ze sporáku a dáme stranou.

Čokoládový dort s vejci

Posledním krokem je lahodný krém

Jakmile máme hotové těsto, po jeho povrchu jej polijeme rozvarem z cukru. Na přípravu krému budeme potřebovat smíchat 4 žloutky s 50 gramy cukru. Tuto směs prošleháme a postupně přidáme 20 gramů mouky, vanilkový cukr a také mléko. Směs přelijeme do hrnce a za stálého míchání vaříme až do doby, než se nám zhoustnutím vytvoří krém. Směs necháme vychladnout a následně do ní zamícháme také máslo. Výsledný dort si pomocí tohoto krému ozdobíme dle naší fantazie.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*