Jablkový koláč s rozinkami je zaručeným úspěchem i na svátečním stole. Pokud jej ještě doplníme o tvaroh, vykouzlíme dezert, který doslova ohromí.
Lahodný jablkový koláč s rozinkami, lískovými oříšky a tvarohovou polevou je skvělým způsobem, jak oslavit každou příležitost nebo si jen dopřát pochoutku kdykoli během dne. Jistě si ho zamilují všichni milovníci sladkého, ale dokážete jím ohromit a překvapit i náročné strávníky.
Ingredience potřebné na přípravu jablečného koláče:
- 450 gramů tvarohu
- 200 mililitrů smetany
- 130 gramů cukru
- 200 gramů hladké mouky
- 100 gramů
- 3 vejce
- 50 gramů rozinek
- 3 lžíce koňaku
- 5 gramů prášku do pečiva
- vanilka, skořice
Rozinky namočené v brandy dostanou tu pravou chuť
Rozinky namočte ve 3 lžících brandy a nechte je odpočívat, aby se dobře napustily. V misce smíchejte 30 gramů cukru se žloutkem. Přidejte 50 mililitrů smetany a měkké máslo a důkladně promíchejte. Přidejte hladkou mouku s práškem do pečiva a vypracujte těsto. To vyválejte na pečicím papíru a umístěte ho na plech. Udělejte pár děr vidličkou a dejte formu na 30 minut do lednice.
Tento lahodný nepečený dort strčí do kapsy všechny recepty, které znám. Zachraňuje mě, když nestíhám
Těsto máme hotové, vrhneme se na náplň
Oloupejte a očistěte jablka od semínek. Rozinky společně s nasekanými lískovými oříšky rozmixujte pomocí mixéru. Jablka naplňte touto směsí a odložte stranou. Na přípravu polevy si smíchejte tvaroh se 150 mililitry smetany. Přidejte 100 gramů cukru, žloutky a 2 vejce. Dobře promíchejte, dokud nebude směs homogenní.
Kombinace chutí, které k sobě patří
Jablka položte na připravený plech s těstem a nahoru nalijte připravenou tvarohovou směs. Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia po dobu 45 minut, dokud dort nezhnědne a nezesílí. Na závěr ozdobte jádry vlašských ořechů. Po vychladnutí doporučujeme dort nakrájet na porce a servírovat.
Napište komentář