Objevili jsme recept na nejchutnější eklér plněný nebesky dobrým vanilkovým krémem. Rozhodně si pošmáknete

Vanilkové krémy patří k těm nejoblíbenějším – a když k tomu ještě přidáte tento skvělý zákusek, určitě uspějete u jakékoliv návštěvy.

Možná si z dětství pamatujete přesně tento dezert, který je velmi nadýchaný a především je plněný skvělý vanilkovým krémem. A pokud ano, můžete se nyní vrátit do dětských let, protože právě na tento zákusek tu pro vás máme recept. Je možné, že nebudete chtít věřit tomu, že je to opravdu tak jednoduché. Tak co, vyzkoušíte ho?

Co budete potřebovat

Na těsto

  • 230 ml oleje
  • 2 hrnky vody a mouky
  • trochu soli
  • 6 vajec

Na krém

  • 500 ml mléka
  • 65 g cukru
  • 110 g mouky
  • 200 ml smetany
  • vanilkovou esenci
  • 3 vejce

Čokoládová poleva

  • 150 g mléčné čokolády
  • 40 g másla

Příprava těsta

Vodu, olej a sůl dejte do mísy. Míchejte, dokud se nezačne vařit a poté stáhněte z plotny a vmíchejte mouku tak, aby nevznikly žádné hrudky. Když směs začne trochu chladnout, přidejte do ní dobře rozmíchaná vejce. Poté těsto dejte do sáčku a odstřihněte špičku. Na plech vyložený pečicím papírem začněte vytvářet koblížky. Nechte mezi nimi nějaký prostor, protože se pečením zvětší. Pečte je do středně hnědé barvy.

Příprava krému

Vejce, cukr a mouku dejte do nádoby. Začněte pomalu míchat, poté opatrně přilévejte mléko, aby se vám netvořily hrudky. Poté dejte na oheň a vařte, dokud nevznikne krém a potom můžete přidat vanilku. Poté už misku zakryjte potravinářskou folií a nechte vychladnout. Nakonec vmíchejte smetanu. Těsto rozkrojte napůl a naplňte ho tímto vanilkovým krémem. Zakryjte druhou půlkou.

Fotografie: Pexels

Čokoládová poleva

Čokoládu a máslo si dejte do mísy a rozpusťte je nad párou, aby vám vznikla tekutá čokoláda. Tou poté polijte všechny koblížky. Nebo je do ní můžete namáčet, to už záleží jen na vás. Tento zákusek se skvěle hodí jen tak ke kafíčku, ale také na jakoukoliv oslavu. Rozhodně ho vyzkoušejte. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]