Cuketa obsahuje vitamíny A a C, draslík, hořčík a vápník. Je to taková zdravá bomba, která ještě k tomu fantasticky chutná.
Cuketová sezóna se vždy vyznačuje opravdu bohatou sklizní, takže je třeba mít po ruce pár nových receptů, abyste cuketu zvládli spotřebovat. V létě se často z cukety vaří zeleninový guláš, ale toho se po chvilce každý přejí. Na zimu se cuketa zase zavařuje a potom je plná spíž zavařenin. Každý prostě někdy chceme zkusit něco nového, a proto tu pro vás máme recept na výbornou cuketu s kuřecím masem a tvrdým sýrem.
Co všechno budete potřebovat
- 3 cukety
- 1 cibuli
- 50 g sýra
- 250 g kuřecích prsíček
- 1 vejce
- 1 polévkovou lžíci oleje
- 1 lžičku hořčice
- 3 polévkové lžíce zakysané smetany
- dle chuti sůl a pepř
Příprava tohoto jídla je velice jednoduchá
Jako první si omyjte kuřecí prsíčka a nakrájejte je na tenké nudličky. K masu přidejte zakysanou smetanu, hořčici, pepř a sůl. Zamíchejte a nechte v lednici marinovat. Nejideálnější je to pár hodin dopředu, aby maso mělo vážně skvělou chuť.
Všechno smíchat dohromady v míse
Nyní si vezměte cuketu, oloupejte ji a nastrouhejte na velkém struhadle. Nezapomeňte z ní vytlačit veškerou šťávu. Cibuli si očistěte a nakrájejte nadrobno. Dejte ji smažit na pánev s kapkou oleje dozlatova. Jakmile je cibule hotová, vytáhněte z lednice maso a smíchejte cuketu, cibuli, nakládané kuřecí maso, strouhaný sýr a vajíčko. Přidejte sůl, pepř a promíchejte.
Je to nízkokalorické, ale velmi výživné jídlo
Vložte směs do olejem vymaštěné zapékací mísy. Tu dejte do trouby vyhřáté na 190 stupňů a pečte přibližně 50 minut. To, že je jídlo hotové poznáte podle toho, že jeho povrch zhnědne. Tohle jídlo můžete podávat jak teplé, tak studené. Je to nízkokalorické jídlo, které je ale velmi výživné a chutné. Můžete si k němu udělat i nějaký zeleninový salát. Dobrou chuť!