Zalila jsem krkovičku pivem, smetanou a byla z toho perfektní večeře pro celou rodinu z jednoho pekáčku

Další recept z jednoho pekáčku je neobyčejný svou lahodnou chutí a neskutečnou vůní. Snoubí se zde jemná sladkost medu a jogurtu s fortelností vepřové krkovičky, pivem a slaninou.

Recepty z jednoho pekáčku jsou velmi oblíbené u zaneprázdněných lidí, kteří mají rádi rychlé a snadné pokrmy, na nichž si ale zároveň dobře pochutnají. Zapečená krkovička na pivu je přesně to, co hledáte, jestliže se poohlížíte po novém a chutném receptu. S přípravou si hravě poradí i začátečníci a chutnat bude všem.

Ingredience

  • Brambory – 2 kg
  • vepřová krkovička – 1,5 kg
  • slanina – 100 g
  • bílá cibule – 1 ks
  • červená cibule – 1 ks
  • rajče – 1 ks
  • světlé pivo – 60 ml
  • slunečnicový či olivový olej – 100 ml
  • česnek – 4 až 5 stroužků
  • petrželka – 1 svazek
  • med – 1 polévková lžíce
  • zakysaná smetana nebo bílý jogurt – 200 g
  • sůl, pepř, koření na gyros a provensálské bylinky – dle chuti

Návod na přípravu

Nejprve si připravte marinádu ze slunečnicového či olivového oleje, medu, piva, soli, pepře a koření na gyros. Vše dobře promíchejte. Na plech vyrovnejte brambory nakrájené na kulaté plátky a potřete je připravenou marinádou. Do zbylého množství naložte plátky vepřové krkovice a nechte vše uležet asi 30 minut, aby se brambory a maso natáhly příchutí koření.

Slaninu nakrájejte na kostičky a oba druhy cibule pokrájejte na tenké půlkulaté plátky. Obojí pak vyrovnejte na naložené brambory v plechu a na vrstvu cibule vyskládejte marinovanou krkovičku. Plech překryjte alobalem a vložte ho do trouby péct při teplotě 200 °C po dobu 1 hodiny.

Zatímco se maso s bramborami pečou, připravte smetanovou omáčku s česnekem. Zakysanou smetanu nebo bílý jogurt vyklopte do misky a prolisujte do ní čtyři nebo pět stroužků česneku. Přidejte trochu provensálských bylinek nebo jiného oblíbeného koření a promíchejte. Rajče nakrájejte na kulaté plátky.

Po hodině pečení odkryjte alobal z plechu, rozložte na maso plátky rajčete a vše zalijte po celé ploše smetanovou omáčkou. Vložte plech zpátky do trouby dopéct na dalších 10 minut. Hotové brambory s krkovičkou doplňte o čerstvou zeleninu a podávejte.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*