Recept na brambory roku: Jednou je ochutnáte a jiné už chtít nebudete. Hodí se jako příloha i samotné

Brambory jsou naprosto skvělé jako hlavní chod i jako příloha. Je hodně receptů, které můžete z brambor připravit, tak proč nevyzkoušet tento.

Zapečené brambory milují jak mladí, tak staří. Je to zkrátka jídlo, kterým nikoho neurazíte a které sní naprosto každý. Připravit je můžete na jakýkoliv způsob, a že jich je. Vybere si naprosto každý. A jeden takový tu pro vás máme nachystaný i my. Opravdu ho vyzkoušejte, protože si ho zamilujete. Jak tedy na to?

Co budete potřebovat

K přípravě tohoto pokrmu nebudete potřebovat moc věcí. Je to velmi jednoduchá večeře, která je tak dobrá, že si každý bude chtít přidat. Všechny suroviny, co budete potřebovat, nejspíš máte doma. Co tedy bude třeba?

  • 1 malá brambora
  • 2 plátky chleba
  • 1 lžíce čerstvé smetany
  • 40 g slaniny
  • 4 plátky sýra
  • půl cibule

Je to opravdu jednoduché

Nejprve si oloupejte a nakrájejte cibuli na malé kousky. Smažte ji několik minut na pánvi s rozpáleným olejem a přidejte také na kostičky nakrájenou slaninu. Plátky chleba si potřete čerstvou zakysanou smetanou. Směs cibule a slaniny poté dejte na chleba. Brambory si nakrájejte na tenké plátky a položte je na chleba.

Fotografie: Pexels

Nahoru ještě položte 2 plátky sýra a dejte chlebíky na sebe. Takto připravené chleby dejte do trouby a nebo na gril a grilujte asi 2 minuty. Zbývající 2 plátky sýra dejte na chléb a znova dejte do trouby asi na 10 minut. Zkrátka aby se vám sýr rozpustil a trošku zhnědnul. No a to je vlastně všechno. Skvělá a jednoduchá večeře je hotová. Přejeme vám dobrou chuť!