Kebab se řadí mezi exotická jídla, nepatří běžně do naší kuchyně. Přesto si ale v pohodlí domova můžeme připravit jeho českou verzi, která zaručeně překvapí jedinečnou chutí.
Pojem kebab ve svém překladu znamená smažené maso. To nám dává v jeho přípravě v celku volnou ruku a je tak velmi jednoduché toto orientální jídlo připravit i jiným, méně neobvyklým způsobem. Pokud takto připravené maso doplníme ještě o chutnou omáčku, vznikne nám tak chod, který nebudeme chtít přestat jíst.
Ingredience potřebné na přípravu kebabu:
- 1 kilogram mletého hovězího masa
- 500 gramů kuřecího filetu
- 3 středně velké cibule
- 50 gramů koriandru
- 3 středně velká rajčata
- 4 polévkové lžíce rajčatového protlaku
- 2 lžičky cukru
- lžíce olivového oleje
- 10 gamů kopru
- ½ lžičky octa
- 80 mililitrů rostlinného oleje
- sůl, pepř, uzená paprika, kmín
- 3 stroužky česneku
Kombinací masa vznikne jedinečná chuť
Na jemné kousky si nejprve nakrájíme kuřecí maso, ke kterému přidáme stejným způsobem připravenou cibuli. Vše dáme do mixéru a umixujeme hladkou hmotu, kterou následně přendáme do misky k mletému hovězímu masu. Vzniklou směs dochutíme pomocí soli, pepře, papriky, kmínu a najemno nasekaného koriandru.
Recept na lahodná zapečená kuřecí prsa v jediném pekáči: Manžel je chce pořád a říká jim nadýchané zlato
Aby maso chytilo chuť koření, potřebuje odpočinek
Připravené maso překryjeme fólií a dáme odpočívat do lednice na dobu 2–3 hodin. Mezitím se vrhneme na přípravu omáčky, kterou budeme s masem servírovat. Na tu budeme potřebovat rajčata, která zbavíme slupky a nakrájíme na plátky. Ty postupně vložíme do mixéru, přidáme také 3 stroužky česneku, rajčatový protlak, cukr, sůl a olivový olej.
Kombinace omáčky, masa a marinované cibule
Posledním komponentem na talíři bude marinovaná cibule. Je zapotřebí nakrájet cibuli na tenké plátky, ty v misce smíchat s octem a rostlinným olejem. Takto připravenou surovinu necháme 10 minut marinovat. Z odloženého masa vytvoříme krátké klobásy, které postupně opečeme na pánvi s olejem, z obou stran, dozlatova.
Napište komentář