Recept šéfkuchaře Paula Constantina: Nejlepší zavařované plněné papriky ve sklenici a slaném nálevu. Ani babička neumí tak dobré

Připravte si tyto skvělé papriky ve slaném nálevu a poté je podávejte ke každému slanému jídlu. Opravdu to vyzkoušejte, nebudete litovat.

Pokud se vám urodilo větší množství paprik, rozhodně si je zkuste zavařit. Zavařené papriky vám totiž vydrží dlouho a k tomu se hodí vlastně ke každému slanému obědu. Jsou opravdu velmi jednoduché na přípravu, takže je zvládne i naprostý začátečník. Opravdu si je vyzkoušejte připravit, protože budete nadšení.

Co budete potřebovat

Na zavařování těchto paprik nebudete potřebovat moc ingrediencí. Vlastně jen ty papriky plus nějaké koření. Rozhodně to ale vyzkoušejte, protože to opravdu stojí za to. Potřebovat tedy budete:

  • 15-16 malých / středních paprik
  • 15-16 malých/středních kapiových papriček
  • 25-30 g soli na 1 l vody
  • 8-9 l vody

Je to opravdu velmi jednoduché

Nejprve si papriky dobře omyjte a odkrojte stopky a vnitřek se semínky. Pořádně očistěte, ať vám zbyde pouze paprika. Papriky dejte do hrnce s vodou a dejte na sporák. Vařte přibližně 5 minut a poté je přendejte do umytých a sterilizovaných sklenic. A nyní je na čase připravit si lák, což je jednodušší, než se může zdát.

Fotografie: Pexels

Nejprve si do hrnce napusťte vodu a přiveďte ji k varu. Přidejte sůl a míchejte, dokud se úplně nerozpustí. Vypněte oheň a nechte přibližně 5 minut usadit. Horký lák nalijte do sklenic s paprikami a uzavřete je čistými víčky. Nakonec přikryjte dekou a nechte je postupně a úplně vychladnout. Až poté je dejte do spíže nebo do sklepa. A máte hotovo. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*