Na tento recept se už úplně zapomnělo, přitom je to opravdu velmi chutné jídlo

Ne vždy musíte péct něco sladkého. Někteří lidé více ocení, když upečete nějaký koláč naslano. A to především muži.

Pokud máte trochu času a chtěli byste něco upéct, rozhodně vyzkoušejte tento recept. Je to tedy především pro ty, kteří už nechtějí péct nic sladkého, žádné buchty. Tento koláč je totiž se zelím a je opravdu vynikající. V minulých letech ho ženy připravovaly vlastně skoro každý týden, protože se po něm jen zaprášilo. Vyzkoušejte ho sami.

Co budete potřebovat

  • 350 ml vody
  • 1,5 lžičky cukru
  • 400 g mouky
  • 0,5 lžičky soli
  • 40 ml oleje
  • 250 ml nálevu z okurek
  • 7 g droždí
  • 1 cibule
  • 500 g zelí

A můžete začít

Nejprve si zahřejte vodu na 40 stupňů a poté ji nalijte do misky. Dejte do vody 1 polévkovou lžíci cukru a droždí, důkladně promíchejte a nechte 5 minut kynout. Mouku si prosejte do čisté skleněné nádoby a nasypte tam 0,5 lžičky soli. Smíchejte suché produkty, přidejte k tomu těsto a slunečnicový olej a vypracujte husté těsto. To poté přikryjte a dejte na půl hodiny kynout někam do tepla.

Mezitím si udělejte náplň. Cibuli nakrájejte na kostičky a tu dejte na rozpálenou pánev s olejem. Bude to trvat asi 2 minuty. Nakrájejte zelí a dejte ho na osmaženou cibulku. Vařte asi 10 minut na středním plamenu. Poté do této zeleniny přidejte sůl a cukr a promíchejte. Přikryjte pokličkou a duste asi 10 minut. Poté promíchejte a počkejte, dokud se z pánve neodpaří všechna voda.

A je skoro hotovo

Teď počkejte, až zelná náplň trošku vychladne. Do pekáčku dejte pečicí papír a stěny potřete máslem. Polovinu těsta nalijte do formy a rovnoměrně rozetřete. Na něj poté dejte zelnou náplň, nalijte druhou polovinu těsta a opět rovnoměrně rozetřete. Troubu rozehřejte na 180 stupňů a koláč pečte přibližně hodinu. A máte hotovo, přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*