Znáte Kinder Pingui? Stejnou tyčinku si můžete připravit i doma. Podle tohoto receptu

Oblíbenou chlazenou tyčinku Kinder Pingui nemají rádi jenom děti, ale pochutnají si na ní i dospělí. Víte, že si ji můžete připravit i doma? To je dobrá zpráva pro toho, koho takzvaně honí mlsná ale nechce se mu do obchodu, nebo pro toho, kdo zase nechce utrácet peníze, jelikož daná tyčinka není úplně levná. Ať už je váš důvod jakýkoliv, podívejte se na tento recept, který vám ukáže, jak si tuto sladkou a zajímavou pochoutku nachystat i doma. Nadchne vás tím, že rozhodně není nijak výrazně složitá. Naopak.

Co budete potřebovat?

Jedli jste někdy Kinder Pingui? Pokud ano, tak jistě víte, že se skládá hned z několika částí. A to z čokoládového středu, dále je to také krém, potom piškotové těsto a na konec poleva. Proto máme i jednotlivé ingredience rozděleny tak, aby bylo jasné, k čemu jsou určeny. Začneme od středu, od čokoládové náplně, na kterou bude třeba mít:

  • 150 g čokolády
  • 100 g oleje

Dále je tu vrstva krému, která čokoládu obaluje a který zajistí, že Kinder Pingui bude tak příjemně vláčnou pochoutkou. Tedy pokud dodržíte všechny potřebné ingredience. Jedná se konkrétně o tyto:

  • 500 ml smetany
  • 1 želatina
  • 2 lžíce medu

A teď už stačí krém jenom uzavřít mezi dva tenké pláty těsta, které jsou následně polity čokoládou. Aby se těsto povedlo, je třeba opět myslet na správný poměr surovin, který má být takový:

  • 8 vajec
  • 8 lžiček cukru
  • 8 lžiček mouky
  • 8 lžiček vody
  • 2 lžíce kakaa
  • 1 sáček prášku do pečiva

Množství ingrediencí si samozřejmě lze upravit podle toho, jak velké množství této pochoutky chcete připravit. Také pamatujte na to, že je dobré mít i čokoládovou polevu pro následnou finalizaci receptu.

Začínáme přípravou těsta

Ta je nejsložitější a tak jí začneme. Jako první si rozšlehejte bílky s cukrem a vytvořte tuhý a pevný sníh. V jiné míse zase vyšlehejte žloutky, se zbývajícím cukrem. V tu chvíli do žloutků postupně přidávejte jednotlivé ingredience a vše důkladně promíchejte, aby vzniklo těsto bez hrudek. Když jste s konzistencí pokojeni, tak už stačí jenom přidat vyšlehaný sníh z bílků. Zde buďte opatrní s míchejte skutečně jemně.

Když je základ těsta hotový, můžete ho nalít na jeden plech. Vrstva je opravdu velmi malá, což se následně podepisuje také na tom, jak dlouho se peče. Stačí skutečně jen několik minut v troubě rozehřáté na 180 stupňů Celsia. Po upečení vyndejte a nechte chladnout.

Když těsto chladne, nachystejte čokoládový střed a krém

Nyní si můžete připravit čokoládový střed, což je velmi jednoduché. Ve vodní lázni jenom rozpustíte čokoládu a přidáte olej. Vše důkladně rozmícháte a propojíte. Když je hotovo, můžete odstavit ze sporáku a nechat chladnout při pokojové teplotě.

Ani krém není nijak složitý. Stačí pouze rozdělit smetanový základ na dvě části. Do té první přidáte želatinu a med a důkladně rozmícháte, aby vznikla hmota požadované tuhé konzistence. Z druhé poloviny ušleháte klasickou šlehačku a potom obě části opatrně smícháte. Tím máte všechny jednotlivé díly Kinder Pingui hotové.

Vytvořte jednotlivé tyčinky

Nyní už stačí poslední krok. Je to finalizace vašeho receptu. Těsto rozpulte napůl a jedno použijte jako spodní část. Tu namažte polovinou smetanového krému. ten vyhlaďte a nalijte na něho v dostatečné vrstvě čokoládový střed. Až čokoláda zatuhne, namažte druhou polovinu krému a potom přiklopte druhou polovinu těsta. Dejte na několik hodin do lednice tuhnout. Potom si připravte čokoládovou polevu, váš dezert nakrájejte na požadovanou velikost a jednotlivé tyčinky namáčejte do čokolády. V lednici nechte opět zatuhnout a máte hotovo. Domácí Kinder Pingui je na světě.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]