Sušenky, spousta smetany a bílé čokolády, to jsou kouzelné přísady famózního nepečeného cheesecaku – legendární recept

Famózní cheesecake s příchutí oblíbených sušenek Oreo si okamžitě zamilujete. Je velmi zábavný na přípravu a je v něm velká spousta mascarpone a šlehačky a bílé čokolády.

Ani když jste v kuchyni zatím spíše začátečník, nemusíte se obávat přípravy tohoto nádherného a populárního cheesecaku s černými sušenkami Oreo a smetanovou náplní. Kromě obvyklých surovin je v něm také spousta rozpuštěné bílé čokolády, která dodává dortu úplně nový rozměr.

Ingredience na korpus

  • Sušenky Oreo – 250 g
  • máslo – 80 g

Ingredience na krém

  • Smetanový sýr mascarpone nebo Philadelphia – 350 g
  • moučkový cukr – 60 g
  • vanilková esence – 1 lžička
  • želatina – 10 g
  • voda – 50 ml
  • 33% smetana – 200 ml
  • bílá čokoláda – 200 g
  • sušenky Oreo – 100 g
  • citronová šťáva – 20 ml

Na ozdobu

  • sušenky Oreo
  • bílá čokoláda

1. Sušenkový korpus

Připravte si kulatou dortovou formu o průměru 23 cm a vyložte ji pečicím papírem. Sušenky Oreo rozlámejte do misky mixéru či elektrického sekáčku a rozsekejte je najemno. V mikrovlnné troubě rozehřejte máslo, přilijte ho k rozdrceným sušenkám a zpracujte vše na homogenní a tvárnou hmotu.

Fotografie: Pixabay

Sušenkovou směs přeneste do připravené dortové formy a upěchujte ji na dno. Nejlépe se vám bude pěchovat s pomocí hrnku s kulatým dnem, obaleným potravinářskou fólií nebo nějakým podobným nástrojem. Jakmile získáte hladkou placku, vložte formu do lednice a nechte korpus ztuhnout.

2. Smetanový krém s bílou čokoládou

Smetanový sýr vyklopte do mísy a zasypejte ho moučkovým cukrem. Jeho množství v receptu je jen orientační, cukr můžete přidat, případně ubrat podle vlastní chuti. Šlehačem vše vyšlehejte dohladka a postupně přilévejte a zašlehávejte do směsi i citronovou šťávu.

Želatinu rozpusťte ve vodě podle návodu na obalu. Zahřejte ji, aniž by se začala vařit a pak zchlaďte. Po vychladnutí ji vmíchejte do tvarohové směsi. Nad parní lázní rozpusťte bílou čokoládu, nechte ji mírně zchladnout a přimíchejte ji do smetanového krému. Nakonec vyšlehejte šlehačku do tuhé pěny a jemnými krouživými pohyby stěrkou ji vmíchejte do směsi.

3. Vytvořte dort

Sto gramů sušenek Oreo rozdrťte na malé kousky (ale ne na prach). Na vychlazený korpus rozetřete asi čtvrtinu krému a posypte ho rozdrcenými sušenkami. Na ně pak navršte zbylý krém, který na povrchu uhlaďte do roviny a hotový dort vložte do lednice, kde ho nechte přes noc ztuhnout.

Druhý den ozdobte povrch dortu po obvodu několika celými sušenkami a doprostřed nastrouhejte bílou čokoládu, naporcujte tak, aby na každou porci vyšla jedna sušenka na povrchu a podávejte spolu se šálkem čaje nebo kávy.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*