Kuřecí karbanátky, které se schovávají pod rajčetem a strouhaným sýrem. Tento recept je hitem roku 2022

Až budete mít chuť na něco dobrého k obědu nebo večeři, můžete si vyzkoušet recept z mletého kuřecího masa. Z něj lze totiž jednoduše udělat kuřecí karbanátky schované pod strouhaným sýrem.

Pokud vás už nebaví večeře, které si děláte stále dokola nebo pravidelně zpracováváte hovězí, kuřecí nebo vepřové maso, zkuste si večeři / oběd trochu zpestřit. Kuřecí maso lze totiž připravit na hodně způsobů a jedním z nich je i mleté maso. K přípravě tohoto receptu si určitě přiberte pomocníka, kterým je mixér.

Ingredience, které budete potřebovat

  • 1 kg mletého kuřecího masa
  • 2 ks cibule
  • 4 ks rajčata
  • 300 gramů sýr
  • 80 gramů máslo
  • 1 ks vejce
  • sůl, pepř a koření podle chuti

Jak připravit mleté kuřecí karbanátky

Jakmile budete mít nachystané veškeré ingredience, můžete se pustit do přípravy karbanátků. Mleté maso si buď můžete zakoupit nebo si kupte kuřecí a dejte jej do mixéru. Maso následně ochuťte nakrájenou cibulí a přidejte podle chuti sůl, pepř a koření, které máte rádi. Příkladem může být mletá sladká paprika. Než začnete vše míchat, přidejte do směsi ještě jedno vajíčko.

Sýr si buď nastrouhejte na struhadle nebo nakrájejte na tenké plátky. Jakmile budete mít sýr zpracovaný, dejte jej do misky a pusťte se do práce s máslem. To je lepší si předem vyndat z lednice, aby trochu změklo a následně ho nakrájejte na kostičky. Z masa si vytvarujte karbanátky a udělejte do nich důlek. Každý důlek naplňte máslem a sýrem. Poté si vezměte pánvičku a rozehřejte na ní olej.

Fotografie: Pixabay

Karbanátky máte téměř hotové

Jakmile bude olej rozehřátý, dejte do pánve karbanátky a z každé strany je osmažte dozlatova. Poté je vyndejte z pánve na talíř a začněte si připravovat plech do trouby. Ten vyložte pečícím papírem a vyskládejte na něj karbanátky. Na každý karbanátek položte kolečko rajčete a posypte strouhaným sýrem.

Pečení karbanátků v troubě

Troubu si předem rozehřejte na 200 °C a karbanátky byste měli péct přibližně 20 minut. Při pečení pustí šťávu, kterou lze využít při přípravě přílohy. Pokud si ke karbanátkům uděláte brambory, můžete je také upéct v troubě a při podávání je přelít omáčkou, kterou karbanátky pustí. Díky tomu budou brambory dobře ochucené a nebudou z trouby vysušené.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*