Nastrouhám 100 gramů slaniny a přichystám uspokojivou večeři z cenově dostupných ingrediencí. Tento recept nikdo nezná

Díky jednoduchému triku propadnou zapečeným bramborům všichni členové vaší domácnosti. Naučte se připravovat delikátní avšak stále ještě ekonomický pokrm.  

Pro to, abyste získali ty nejlepší zapečené brambory, nepotřebujete provádět úpravu přípravy pokrmu, ale stačí k němu dodat jednu ingredienci. (Stále tak toto jídlo zůstane cenově dostupné) Tou je 100 gramů nastrouhané prorostlé slaniny (nebo špeku). Tuk zajistí skvělé promaštění všech surovin, které se následně v troubě lépe propečou. Výsledná chuť je podtržená omamnou vůní, na kterou jen tak nezapomenete vy, ani vaši blízcí.

Ingredience potřebné pro přípravu:

  • 1 kilogram brambor
  • 250 gramů uzené klobásy
  • 100 gramů prorostlé slaniny
  • 1 kus větší kuchyňské cibule
  • 1 čajová lžička mleté sladké papriky
  • 1 čajová lžička česnekového prášku
  • 1/2 čajové lžičky soli
  • čerstvá petržel na ozdobu

Postup přípravy krok za krokem:

Předtím, než se pustíte do samotné přípravy pokrmu, si nejprve vyskládejte veškeré potřebné suroviny a pracovní náčiní na kuchyňskou desku. V případě, že jste v obchodě sehnali pouze mražený špek (nebo slaninu), nechte je nejprve rozmrznout, a až poté s nimi pracujte. Ve chvíli, kdy špek změkne, ho nastrouhejte na jemném struhadle.

V dalším kroku přípravy si k ruce vezměte odvážený kilogram brambor, který nejprve důkladně omyjte a oloupejte – popřípadě zbavte všech nečistot. Očištěné brambory následně nakrájejte na větší kostky (asi 1,5 x 1,5 centimetru) a dejte je stranou. Nyní si k ruce vezměte velkou mísu, do níž nakrájejte cibuli na půlkolečka. Jakmile budete mít zeleninu pokrájenou, vezměte si k ruce klobásu.

Tu, je-li to nutné, svlékněte ze střívka a na prkénku nakrájejte na drobné kostičky. Všechny suroviny smíchejte v připravené míse. Jakmile budete mít ingredience promíchané, přidejte k nim koření – čajovou lžičku mleté sladké papriky, čajovou lžičku sušeného česneku a půl čajové lžičky soli (v případě, že jste zvolili pikantní klobásu a solený špek (anglickou slaninu), volte množství soli dle svých chuťových preferencí).

Nyní do směsi zeleniny a koření přisypte brambory, které jste prve nechali ležet bokem a vše důkladně promíchejte. Připravený pokrm přikryjte fólií a pečte po dobu asi 50 minut v troubě předehřáté na 190 °C. Po uplynutí potřebné doby pokrm z trouby vyndejte a hustě zasypte nasekanou petrželkou.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*