Poctivá domácí klobása bez udírny, bez mlýnku na maso a bez střívek! Nejjednodušší a nejchutnější recept internetu

Pokud patříte k lidem, kteří milují uzeniny a vlastně maso celkově, bude pro vás tento recept naprosto skvělý. Vyzkoušejte ho.

Jestli u vás v rodině rádi jíte klobásy, párky a jiné uzeniny, určitě byste měli vyzkoušet tento recept na skvělou domácí klobásu. Možná si řeknete, že to dělat nebudete, protože to musí být velmi náročné a raději si zajdete do obchodu nějakou koupit. Ale opravdu tomu tak není, tento recept totiž zvládne úplně každý. Tak co, zvládnete to?

Co budete potřebovat

  • 1 kg vepřového masa
  • polévková lžíce cibulového koření
  • 0,5 kg hovězího masa
  • 20 g sušeného mléka
  • 1/2 lžičky sušeného česneku
  • 1/2 lžičky muškátového oříšku
  • dle chuti pepř a sůl
  • 240 ml ledové vody

Příprava této klobásy

Nejprve si omyjte maso, které poté nakrájejte nožem – vepřové na větší kousky a hovězí na trochu menší a každý kousek naklepejte. Všechno koření smíchejte se sušeným mlékem a tuto směs nasypte do masa. Zalijte ledovou vodou. Maso pořádně promíchejte rukama, dokud nebude lepkavé a nádobu, ve které ho máte, uzavřete víčkem a nechte 16 hodin v lednici.

Fotografie: Pexels

Po té době si tuto náplň rozdělte na 2 díly. Každý z nich položte na tepelně odolnou potravinářskou fólii ve formě klobásy a pevně ji zabalte do několika vrstev. Konce klobásy pevně svažte provazem, tak jako se to dělá při uzení. Předehřejte troubu na 90 stupňů a pečte 3 hodiny nebo déle, v závislosti na tloušťce klobásy. Nechte vychladnout a dejte přes noc do lednice. Navrch můžete obalit klobásu v koření. Přejeme vám dobrou chuť.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*