„Kdyby lidé věděli, jaké léčivé účinky mají kopřivy, už nikdy by je nevyhodili“ – tvrdí uznávaný 104 let starý léčitel

Fotografie: Pexels

Rakouská terapeutka Maria Treben v jedné ze svých knih uvedla, že kopřivy konzumuje každý den. Objevila totiž jejich léčivou sílu.

Možná jste ani netušili o tom, jak moc léčivé jsou kopřivy. Rozhodně byste měli aspoň jednou vyzkoušet čtyřtýdenní kúru, při které budete pít čaj z kopřiv. Všechny části kopřivy jsou jedlé a také užitečné, ať už se jedná o květy, listy, semena, kořen a nebo stonky. Když budete pít kopřivový čaj, budete se cítit mladí a plní mobility. A především už nebudete potřebovat žádné léky.

Kopřivový čaj

Tento čaj se většinou konzumuje po opravdu malých doušcích. Kromě toho, že má tonizující a energizujicí účinek, kopřiva pomáhá předcházet mnoha nemocem. Měli byste tento čaj pít několik týdnů, a to zejména, pokud trpíte na žaludeční křeče, leukémií, onemocněním jater nebo sleziny nebo na nemoci krve a hrudníku.

Fotografie: Pexels

Doporučuje se alespoň jeden šálek denně po celý rok. To pomůže předcházet virům, nachlazení a bakteriálním infekcím. Navíc dokáže odstranit i alergie, včetně alergické rýmy, kterou zná nejspíš úplně každý. Kopřiva také dokáže vyčistit krev, takže zároveň čistí i pleť. Pomáhá odstraňovat i bolesti hlavy a ekzémy a dokáže zmírnit bolesti kloubů.

Rozhodně ho vyzkoušejte

Kopřivy obsahují velké množství železa a díky tomu zvyšují hladinu hemoglobinu a odstraňují únavu, vyčerpání i nedostatek síly. Kopřivu byste ale neměli vařit, jen na 30 sekund opařit vřelou vodou. Opařením se totiž v rostlině zachovají důležité látky. Pokud nemáte rádi chuť kopřivy, přidejte si do čaje třeba mátu a nebo med.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*