Tento jahodový koláč dostane všechny vaše návštěvy do kolen! Příprava je snadná

Udělejte si hezčí den a smlsněte si na tomto jahodovém koláči, s jehož přípravou se rozhodně nenadřete a výsledek bude vždy stát za to. 

Dostali jste chuť na něco obzvláště dobrého a nevíte, co by to mělo být? Možná vás na upečení naláká tento domácí jahodový koláč, který připravíte vcelku snadně a rychle. Pokud s pečením nemáte nijak velké zkušenosti, určitě vás potěší, že to v tomto případě nebude vůbec žádný problém. Jen dávejte pozor, lahodný koláč, jako je tento, ještě ani nestačí vychladnout a už je ho půlka pryč! Raději ho tedy upečte bez přítomnosti vašich blízkých, jinak jim nebudete mít co naservírovat.

Ingredience, které budete na přípravu potřebovat:

  • Vejce – 2 kusy
  • Hladká mouka – 250 g
  • Cukr krystal – 200 g
  • Přírodní bílý jogurt – 150 g
  • Rostlinný olej – 60 ml
  • Jahody – 350 g
  • Prášek do pečiva – 8 g
  • Kůra z citronu – z 1 citronu

Nachystejte si větší mísu a rozklepněte do ní všechna vejce, poté k nim přisypejte i cukr krystal a začněte směs šlehat metličkou, dokud nezačne pěnit. Můžete si pomoci i elektrickým šlehačem. Přilijte do směsi rostlinný olej a jogurt, stále pokračujte ve šlehání. Dále do směsi prosejte hladkou mouku a prášek do pečiva.

Do jiné mísy napusťte studenou čistou vodu a přidejte k ní jedlou sodu. Nechejte v ní odmočit citron a poté ho očistěte houbičkou. Tímto zajistíte, že kůra, kterou budete do těsta strouhat, bude čistá. Nakonec ji tedy nastrouhejte a dejte ji do mísy s těstem. Jahody omyjte pod studenou vodou a odřežte z nich zelenou stopku, poté je nakrájejte na menší kousky a přimíchejte je do těsta.

Nachystejte si kulatou formu na pečení a vymažte ji kouskem másla, poté ji vysypejte hladkou moukou a rozprostřete do ní těsto. Naskládejte do těsta ještě jahody vcelku. Dejte formu do trouby, kterou jste si předtím předehřáli na 180 stupňů a nechejte koláč péct okolo jedné hodiny, pravidelně jej kontrolujte. Po dopečení koláč poprašte moučkovým cukrem a můžete ho podávat, dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*