Tuto roládu s ovocem a ořechy si rozhodně zamilujete. K tomu všemu je úplně bez cukru, a to už opravdu stojí za to.
Je léto, a to znamená, že většina lidí má chuť spíše na lehká a studená jídla, než na teplé a masité pokrmy. A pokud i vy patříte k těmto lidem, tak pro vás bude tato roláda naprosto ideálním jídlem. Do toho je ještě velmi jednoduchá na přípravu, takže na nic nečekejte a ihned ji běžte vyzkoušet. Opravdu nic na tom není.
Co budete potřebovat
- 350 g sladkého tvarohu 5%
- 100 ml smetany na vaření
- 20 g rychle rozpustné želatiny namočené v 70 ml studené vody
- 60-70 g medu
- 2-3 kapky vanilkové esence nebo vanilkového extraktu
- 50 g lískových ořechů, smažených
- 100 g pražených vlašských ořechů
- 40 g očištěných a osmažených pistácií
- 100 g sušených brusinek
- 100 g sušených meruněk
- 100 g datlí se semínky
A můžete začít
Nejprve si do misky dejte tvaroh. Přidejte smetanu, med a pořádně promíchejte mixérem, dokud nezískáte homogenní a hladkou směs. Osmažte lískové ořechy, vlašské ořechy a pistácie a nechte je vychladnout. Rozhodně je ale nemůžete drtit. Sušené brusinky, datle a meruňky pořádně omyjte. Meruňky a datle oloupejte a nakrájejte na malé kousky.
Na mírném ohni rozpusťte hydratovanou želatinu. Dávejte ale velký pozor na to, aby se nerozvařila. Nechte trochu vychladnout a přidejte do tvarohové směsi. Dobře promíchejte metličkou, dokud nebude hladká. Přidejte připravené ovoce a ořechy a znovu promíchejte. Tuto směs dejte do silikonové formy vyložené potravinářskou folií. Nyní s ní několikrát bouchněte do stolu.
A máte hotovo
Zakryjte potravinářskou fólií a dejte do lednice přes noc nebo alespoň na 5-6 hodin. Druhý den vyndejte z lednice a jednoduše oddělte od formy. Výslednou roládu nakrájejte na kolečka a můžete podávat. Je to opravdu velmi dobrý dezert, který je v létě naprosto ideální. Přejeme vám dobrou chuť!
Napište komentář