Našel se zapomenutý recept na levnou buchtu s džemem, která je dělaná z kefíru! Ultra rychlá příprava a super výsledek

Jestliže máte chuť na něco sladkého a nevíte, co byste si mohli udělat, pak vsaďte na tento skoro zapomenutý recept na lahodnou buchtu z kefíru a s džemem. 

Každého občas přepadnou dny, kdy má chuť na něco sladkého, ale zároveň se většiny věcí už přejedl a potřeboval by zkusit něco nového. To se vám dozajista povede s touto buchtou, na jejíž recept se již skoro zapomnělo a s dost velkou pravděpodobností ho ani vy nebudete znát. Udělejte si tedy volné odpoledne a sami si recept vyzkoušejte, na přípravu složitý není a s výsledkem budete spokojeni.

Ingredience, které budete na přípravu potřebovat:

  • Kefír – 1 šálek
  • Džem – 1 šálek
  • Vejce – 2 kusy
  • Rostlinný olej – 100 ml
  • Hladká mouka – 2 šálky
  • Prášek do pečiva – 1 lžička
  • Vanilkový cukr – 1 lžička
  • Moučkový cukr – dle chuti

Ještě před začátkem je důležité zmínit, že všechny ingredience použité v receptu by měly mít pokojovou teplotu. Kefír i marmeládu dejte do větší mísy a společně je vyšlehejte do hladka.

Rozklepněte k nim vejce a vše znovu důkladně prošlehejte. Totéž proveďte i s rostlinným olejem. Do jiné mísy prosejte hladkou mouku a smíchejte ji s práškem do pečiva a vanilkovým cukrem.

Sypkou směs nasypejte do mísy s těstem a důkladně ji promíchejte. Formu na pečení vyložte pečicím papírem a hotové těsto do ní nalijte, mělo by být husté. Dejte formu do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte buchtu po dobu cca 40 minut. Po vytažení z trouby ji posypejte moučkovým cukrem a můžete ji podávat, dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*