Recept na lepší bramboráky neexistuje: Tyto s bylinkami a jogurtovým dresinkem budete chtít uždibovat bez přestání

Bramboráky jsou chutný pokrm, který ovšem stokrát vylepšíte, když do něj přidáte nějaké ty bylinky a jako bonus i uděláte chutný dresink. Vaši blízcí vás za něj budou milovat. 

Udělejte si hezký den s těmito chutnými bramboráky, které snadno připravíte a jako bonus se vám odvděčí netradiční chutí. Musíte do nich totiž přidat bylinky, které zaručí, že vaše bramboráky rozhodně nebudou těžké na žaludek a zachutnají všem vašim blízkým. Důležitá je také úloha dresinku, do kterého se bramboráky během konzumace namáčejí a tím pádem dodávají pokrmu naprosto novou úroveň. Ani na něj nebudete potřebovat moc surovin.

Ingredience, které budete na přípravu potřebovat:

Bramboráky:

  • Brambory – 500 g
  • Čerstvá petrželka – dle chuti
  • Jarní cibulka – dle chuti
  • Sůl – dle chuti
  • Granulovaný česnek – dle chuti
  • Mletý černý pepř – dle chuti
  • Vejce velikosti M – 2 kusy
  • Škrob – 40 g
  • Mletá sladká paprika – dle chuti
  • Koriandr – 7 g
  • Rostlinný olej – dle potřeby

Dresink:

  • Přírodní bílý jogurt – 120 g
  • Citronová šťáva – z půlky citronu
  • Nastrouhaná citronová kůra – z půlky citronu
  • Čerstvá petrželka – dle chuti
  • Okurka – půl kusu
  • Sůl – dle chuti
  • Mletý černý pepř – dle chuti
  • Česnek – 1 stroužek
  • Pikantní omáčka – dle chuti
  • Olivový olej – dle potřeby

Brambory oloupejte, omyjte a nastrouhejte je nahrubo. Vymačkejte z nich přebytečnou tekutinu a dejte je do mísy. Petrželku omyjte a nakrájejte nadrobno, přidejte ji do mísy.

Totéž proveďte i s jarní cibulkou. Dále do mísy rozklepněte vejce a přidejte i škrob, granulovaný česnek, mletou pálivou papriku, koriandr, sůl a mletý černý pepř.

Vše důkladně promíchejte a nalijte na pánev trochu rostlinného oleje. Až se rozehřeje, tak ze vzniklého těsta vytvarujte vždy bramborák a dejte ho do pánve smažit. Smažte bramboráčky z obou stran dozlatova, mezitím můžete připravit dresink. Do jiné mísy dejte jogurt a přidejte do ní i nastrouhanou citronovou kůru.

Vymačkejte do ní i citronovou šťávu a petrželku nasekanou nadrobno. Okurku nastrouhejte a přidejte do mísy, česnek oloupejte a do mísy ho prolisujte. Nakonec už dodejte jen olivový olej, pikantní omáčku a sůl. Po důkladném promíchání máte dresink hotový, jakmile bramboráčky dosmažíte, tak je můžete podávat. Dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*