Této domácí třešňové buchtě s krémem z mascarpone nikdo neodolá. Strčí do kapsy všechny bublaniny – jemná, nadýchaná a křehká

Není nic lepšího, než jednou za čas potěšit svou rodinu pořádným obědem nejlépe zakončeným nějakým chutným moučníkem. Tím může být tentokrát tato třešňová buchta. 

Buchty obecně jsou jedny z nejrychlejších moučníků, co si jen můžete připravit. Oproti ostatním dezertům mají totiž obří výhodu, ihned po dopečení je totiž můžete zkonzumovat a nemusíte čekat den, než vám vychladnou v lednici. Totéž samozřejmě platí i pro tuto chutnou buchtu s třešněmi, která je nadýchaná již od prvního pohledu. A vůbec nejlepší na ní je, že kdyby vás třešně náhodou omrzely, tak je můžete nahradit jakýmkoliv jiným ovocem, jako jsou například jahody.

Ingredience, které budete na přípravu potřebovat:

Těsto:

  • Změklé máslo – 200 g
  • Cukr krystal – 120 g
  • Vejce – 4 velké kusy
  • Hladká mouka – 380 g
  • Prášek do pečiva – 1 balení
  • Řecký bílý jogurt – 200 g

Náplň:

  • Mascarpone – 450 g
  • Vejce – 2 velké kusy
  • Vanilkový pudink v prášku – 1 balení
  • Škrob – 1 lžíce
  • Cukr krystal – 4 lžíce
  • Řecký bílý jogurt – 250 ml

Dále:

  • Vypeckované třešně – 800 g
  • Moučkový cukr – na ozdobu

Nejprve připravte náplň. Nachystejte si větší mísu a rozklepněte do ní vejce. Přidejte k nim cukr krystal, škrob, řecký bílý jogurt a vanilkový pudink v prášku. Vše společně šlehejte, dokud nezískáte krém o hladké kompozici. Poté se vrhněte na přípravu těsta. Do jiné velké mísy dejte změklé máslo a cukr krystal.

Obojí začněte šlehat a po chvíli do směsi začněte zašlehávat i rozklepnutá vejce. Následně do těsta zašlehejte i jogurt a hladkou mouku, kterou jste smíchali s práškem do pečiva a prosáli do směsi. Formu na pečení (24×37 cm) vymažte máslem a vysypejte moukou.

Nalijte do ní těsto a po zarovnání do něj nasázejte třešně. Nalijte na ně náplň a na tu dejte další třešně. Dejte formu do trouby předehřáté na 160 stupňů a pečte buchtu okolo hodiny. Poté máte hotovo, zasypejte ji moučkovým cukrem a můžete ji podávat, dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*