Bramborové kapsičky s luxusní náplní v troubě: Zaneste si do svých kuchařek tento excelentní recept

Bramborové čebureky plněné mletým kuřecím masem si vychutnáte jak k obědu, tak k večeři. Na rozdíl od fritované varianty se pečou a nejsou zbytečně mastné.  

Chcete své rodině nachystat nevšední oběd, nebo čekáte partu přátel na večerní párty? Se vším vám pomohou bramborové čebureky. Jedná se o jakési kapsy z mouky, brambor a vody plněné mletým kuřecím masem. Jejich příprava je poměrně snadná a s přehledem si s ní poradí i začátečníci. Díky faktu, že se jedná o pečenou variantu populárního krymského pokrmu, se nemusíte bát, že by byly plněné kapsy příliš mastné. Abyste recept dotáhli k dokonalosti, doplňte hotový pokrm zeleninovou oblohou a domácím dipem.

Ingredience potřebné pro přípravu:

  • 1 kilogram brambor varného typu B
  • 500 gramů kuřecích prsních řízků
  • 1 kus větší cibule
  • 2 kusy vajec velikosti M
  • 2 polévkové lžíce krupice
  • 6 polévkových lžic hladké mouky
  • 1 polévková lžíce zakysané smetany
  • česnek dle chuti
  • sůl, pepř dle chuti
  • koření dle chuti
  • bylinky dle chuti

Postup přípravy čebureku krok za krokem

Čebureky jsou plněné masové kapsy původem z Krymského poloostrova. Původní recept, který zahrnoval těsto z mouky, vody a soli, prodělal mnoho změn. Díky tomu přišla na svět řada variant. Na přípravu bramborových čebureků si nejprve nachystejte veškeré potřebné suroviny a nádobí (2 mísy, mlýnek, struhadlo, pánvičku a plech). V prvním kroku přípravy si v mlýnku umelte kuřecí maso. Alternativně si můžete zakoupit již mělněné, avšak v cenovém srovnání vás vyjde zbytečně draho.

Namleté kuřecí maso osolte, opepřete a dle chuti okořeňte, popřípadě přidejte bylinky. Do směsi se skvěle hodí oregano, šalvěj nebo bazalka. K ochucenému masu prolisujte česnek (stačí 3 stroužky, pro milovníky pikantních jídel porci česneku zdvojnásobte) a přisypte krupici. Tu do masa vmíchejte holýma rukama – směs hněťte tak dlouho, dokud není zcela homogenní. Pokud se vám zdá, že je příliš řídká, několik minut počkejte a opět ji prohněťte. Krupice nabobtná a maso zahustí.

Jestliže by byla směs stále řídká, přidejte do ní ještě půl lžíce krupice a opět promíchejte. V dalším kroku přípravy si k ruce vezměte struhadlo a druhou mísu. Do té nastrouhejte oloupané a omyté brambory. Poté, co po 10 minutách slijete přebytečnou šťávu, brambory osolte, opepřete a dle chuti přidejte další koření.

Následně k nim rozklepněte obě vejce, přisypte mouku a nadrobno nakrájenou cibuli. Těsto na čebureky důkladně promíchejte a jednotlivé placky osmažte na pánvi z obou stran dozlatova.

Jakmile to budete mít hotové, vezměte si k ruce plech, který vymažte pomocí mašlovačky trochou oleje. Na plech vyskládejte jednotlivé čebureky – na polovinu osmažené placky rovnoměrně rozprostřete směs mletého masa a přiklopte druhou polovinou placky.

Jestliže chcete, můžete na maso ještě položit plátky rajčat či sýr. Každý čeburek potřete trochou zakysané smetany a pečte v troubě předehřáté na 180 °C po dobu 20 minut. Servírujte teplé, se zeleninovou oblohou a domácími dipy.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*