Nejjednodušší jablečný koláč na světě: Nečekané návštěvy ho zbožňují – levnější a chutnější už být nemůže

Jakmile ochutnáte tento dezert, budete opravdu mile překvapení. Je totiž lehký a především velmi chutný.

Pokud máte doma větší množství jablek a rádi pečete, bude tento recept to pravé pro vás. Nemusíte být ani nějak zkušení pekaři, tento koláč zvládne totiž úplně každý. Nebudete na něj potřebovat ani moc ingrediencí a za několik minut ho budete mít hotový. A tu chuť si zamilují nejen děti, ale i dospělí. Tím pádem je úplně ideální na jakoukoliv oslavu. Vyzkoušíte ho?

Co budete potřebovat

K přípravě tohoto koláče nebudete potřebovat moc ingrediencí a také si můžete nějaké přidat. Například takový skořicový cukr a nebo také rozinky. Fantazii se meze nekladou. Potřebovat tedy budete:

  • 130 g mouky
  • 130 g cukru
  • 4 vejce
  • lžička prášku do pečiva
  • 8 g vanilkového cukru
  • 2 jablka
  • moučkový cukr

Je to vážně snadné

Vejce, moučkový cukr a vanilkový cukr šlehejte mixérem přibližně 7 minut. Mělo by se to změnit v nadýchanou, objemnou a bělavou pěnu. Přidejte prosátou mouku spolu s práškem do pečiva. Pořádně promíchejte metličkou, je to opravdu důležité. Jablka oloupejte a zbavte jádřinců. Nakrájejte je na tenké poloviční plátky.

Jablka přidejte do těsta a pořádně smíchejte. Těsto si přendejte do zapékací mísy vyložené pečicím papírem a rovnoměrně rozetřete. Koláč pečte asi 35 minut v troubě předehřáté na 180 stupňů. To, jestli je koláč hotový, můžete zjistit pomocí špachtle. Vyjměte koláč z formy a položte jej na talíř. Poté posypte moučkovým cukrem. Pokud máte rádi, můžete do těsta přidat ještě skořici. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*