Šlehačkové řezy „Tisíc bublinek“ (bez želatiny) jsou pokušení pro každého milovníka sladkého

Připravte si skvělý dort, který zvládne vlastně úplně každý. A jeho chuť je tak výborná, že ji snad ani nelze popsat slovy.

Máte v plánu připravovat nějakou narozeninovou oslavu, ale nechtějí se vám utrácet zbytečně velké peníze za nějaký dort? V tom případě bude tento recept něco pro vás. Tento dezert se totiž hodí jak k odpolední kávě, tak právě na nějakou oslavu. Věřte tomu, že si ho zamilují jak děti, tak dospělí. Nic vám nebrání v tom ho vyzkoušet.

Co budete potřebovat

Na těsto

  • 200 g mouky
  • 130 g másla
  • 80 g moučkového cukru
  • 3 středně velké žloutky
  • půl lžičky prášku do pečiva
  • špetku soli
  • 8 g vanilkového cukru

Na krém

  • 400 g zakysané smetany
  • 200 g jogurtu (buď bílého a nebo ovocného)
  • 30 g kukuřičného škrobu
  • 3 bílky
  • 130 g cukru
  • špetku soli
  • 8 g vanilkového cukru

Ostatní

  • jakékoliv ovoce
  • moučkový cukr na ozdobu

Můžete začít připravovat dort

Nejprve si připravte těsto. Mouku si prosejte do hluboké mísy. Přidejte prášek do pečiva, špetku soli, moučkový cukr a vanilkový cukr. Důkladně promíchejte. Nyní přidejte studené máslo, které předem nastrouhejte na hrubém struhadle a nebo ho nakrájejte na kostičky. Rychle promíchejte rukama, dokud nevznikne takové pískové těsto. Poté přidejte žloutky. Nejprve promíchejte lžící a poté už pokračujte jen rukama.

Toto těsto by mělo být měkké a nelepivé. Vytvarujte z něj kouli. Těsto zabalte do potravinářské folie a nechte odpočívat v ledničce. Mezitím si připravte krém. Smetanu a jogurt dejte do hluboké mísy. Přidejte kukuřičný škrob a vanilkový cukr.

Promíchejte metličkou úplně do hladka. Bílky šlehejte se špetkou soli po dobu 60 sekund, dokud se z nich nestane pěna. Poté k nim postupně přidávejte cukr a pokračujte v míchání asi 5 minut.

Nebudete litovat

Vaječné bílky poté postupně zamíchejte do smetanové směsi. Promíchejte metličkou, aby se bílky se smetanou spojily. Ovoce dle vaší chuti si nakrájejte na kostičky. Těsto si nyní rozdělte na 2 díly. Větší kus těsta rozprostřete na dno formy vyložené pečicím papírem a rukama ho zamačkejte. Na těsto poté rozložte ovoce. Na ovoce poté dejte krém a rovnoměrně ho rozetřete. Menší kousek těsta natrhejte na kousky.

Tyto kousky poté dejte na povrch dortu. Koláč pečte asi 40 minut v troubě předehřáté na 180 stupňů. Dort nechte 30 minut vychladnout a poté ho vyjměte z formy a počkejte, než úplně vychladne. Nakonec můžete dort posypat moučkovým cukrem a poté už jen rozkrájejte na stejné kousky. No a můžete podávat. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*