Slavná zeleninová polévka pro zdravé hubnutí, detoxikaci a omlazení těla. Rozhodně si ji uvařte, je moc dobrá a zdravá

Pokud zrovna držíte nějakou dietu, protože chcete zhubnout nějaké to kilo, vyzkoušejte si uvařit tuto polévku. Ta vám s tím totiž pomůže.

Lékaři tvrdí, že různé diety spíše ničí vaše zdraví a rozhodně nedoporučují žádnou z nich držet. To i z toho důvodu, že existují i lepší způsoby, jak zhubnout nějaké to kilo. Jedním z těch nejlepších způsobů, jak zhubnout, je přece zdravá strava a dostatečný pohyb. Uvidíte, že vám to půjde lépe, než kdybyste měli jak dlouho hladovět.

Cvičte a nekoukejte se na váhu

Když začnete držet dietu a nebudete u toho cvičit, tak většinu toho, co shodíte, bude svalová tkáň. To znamená, že jakmile přestanete s dietou, rychle kila naberete zpět, ale tentokrát to bude z tuku. A pokud vás zajímá jen to, jaké číslo ukazuje váha, tak to je také špatně. Když totiž člověk cvičí a zhubne 2 kg tuku, většinou do toho nabere 2 kg svalů. Váha je tak stejná, ale v těle to už vypadá úplně jinak.

Nejezte příliš málo a hodně spěte

Pokud chcete mít zdravé tělo, je třeba, abyste mu dopřáli 3 hlavní jídla denně a nějaké ty svačinky. Během diet si ale mnoho lidí myslí, že když jedno z těchto jídel vynechají, podaří se jim lépe zhubnout. Ale ono to spíše způsobuje únavu a vyčerpání. Nedostatek spánku je také důvod, proč je hodně lidí obézních a nedaří se jim zhubnout. Je totiž třeba spát minimálně 8 hodin denně. Spíte tolik?

Fotografie: Pexels

Polévka, která zažene i žízeň

Je velmi důležité si uvědomit, že tělo nemůže spálit kalorie bez vody. Během fyzického cvičení je tak potřeba hodně pít, aby se do těla znova dostala ztracená vlhkost. Udržet tělo hydratované je tedy dobrým prvním krokem ke snížení hmotnosti. A zde je recept na skvělou zeleninovou polévku, která do těla dodá vodu a do toho vám ještě pomůže zhubnout. Na její přípravu budete potřebovat:

  • půlka zelí
  • 2 zelené papriky
  • 3 řapíkatý celer
  • 6 rajčat
  • 6 velkých cibulí
  • koření dle chuti

Je to velmi jednoduché

Nejprve ze všeho si všechnu zeleninu omyjte. Poté zeleninu nakrájejte na kousky a vložte do hrnce naplněného vodou. Tuto směs přiveďte k varu. Jakmile bude zelenina uvařená, tak ji rozmixujte, abyste získali krémovou polévku. Samozřejmě, že vám tato polévka nenahradí hlavní chod, ale jako taková svačinka je velmi dobrá. Určitě ji vyzkoušejte, budete překvapení.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*