Rychlé jídlo z instantních nudlí, které oceníte, když nebudete mít čas na vaření! Super recept od mé sousedky Vietnamky

Vaření je pro někoho obřad, se kterým si řádně vyhraje a věnuje mu dostatek času. Někdy se ho ale nedostává a pak je třeba připravit na oběd nebo večeři něco rychlého a snadného.

Instantní nudle jsou synonymem pro rychlý pokrm, který si připravíte, když pospícháte. Jejich výhodou je nízká cena a to, že jsou chutné a během chvilky můžete začít obědvat nebo večeřet. Neměly by se ale konzumovat pravidelně, protože nejsou právě zástupcem zdravého a vyváženého jídelníčku. Ale pro občasné použití to nevadí. Takže když vám chybí čas na uvaření pořádného jídla, klidně si připravte pochoutku z instantních nudlí. Zde je náš recept.

Kde se instantní nudle nejvíce jedí

Instantní nudle si obvykle spojujeme s asijskou kuchyní. Jejich největšími spotřebiteli jsou Číňané, Indonésané a Japonci. I v tuzemských obchodech se setkáme s nudlemi asijské provenience. Nejčastěji si je kupují lidé pracující v kancelářích, protože jim poskytnou možnost se zasytit rychlým jídlem.

Fotografie: Pixabay

Co budete potřebovat na přípravu pokrmu

  • 1 balení instantních nudlí
  • 1 lžíce másla
  • 2 stroužky česneku
  • chilli, sůl, pepř
  • 2 vejce
  • doplnit lze 100 g krevet, lžící sójové omáčky, 15 g zelené cibule.

Postup přípravy

  • Nejprve si uvaříte nudle podle návodu. Většinou postačí 3 minut na středním plamenu, aby byly měkké.
  • Na pánvi na másle opražíte utřený česnek. Po 30 sekundách přidáte chilli papričku a nudle.
  • Vše jemně promíchejte, aby se jednotlivé chutě spojily.
  • Rozklepněte vejce a vlijte je do pánve na nudle. Můžete osolit a opepřit dle chuti a vašich zvyklostí. Někdo už třeba pepř nedává, když je tam chilli. Jiný má rád jídlo pořádně ostré a kořeněné.
  • Vejce necháte ztuhnout. Tímto by mohla příprava jídla skončit a šlo ho servírovat na stůl.
  • Ale můžete ještě pokračovat a přidat k nudlím pár krevet, sójovou omáčku a jemně nasekanou zelenou cibuli.
  • Nyní je již pokrm hotový a můžete se do něho pustit. Dobrou chuť.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*