Vepřové maso s tvarohem a medem: Nezvyklý recept, na kterém si náramně pochutnáte

Někdo v kuchyni rád experimentuje a neustále zkouší nové recepty. Ty si vyhledává na internetu, kde ho zaujmou takové, jež nabízejí netradiční kombinace potravin. Třeba maso a tvaroh.

Na světě je tolik dobrý jídel. A přece se přihodí, že najednou člověk neví, co má doma uvařit své rodině. Chtělo by to něco nezvyklého, co jste ještě nikdy nevařili. Pojďme se inspirovat zahraniční kuchyní. Až v daleké Gruzii připravují vepřové maso společně s tvarohem a medem. Vznikne z toho zajímavá delikatesa.

Co budete potřebovat na přípravu vepřového masa

  • 1,5 kg vepřového masa (plecko)
  • 4 červené cibule
  • půl lžičky estragonu
  • 150 ml brandy
  • 200 ml masové vývaru
  • 150 ml másla nebo ghí
  • 200 g tvarohu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce cukru
  • 2 lžíce medu
  • sůl a pepř dle chuti
Fotografie: Pixabay

Postup přípravy

  • Připravte si maso. Je-li hodně prorostlé tukem, můžete ho odříznout. Kdo má rád tučnější, nechá tuk na mase. To si nakrájíte na malé kousky.
  • V hluboké pánvi rozehřejete olivový olej a máslo a přidáte lžičku cukru a dáte na ně zpěnit nadrobno nakrájenou cibuli. Měla by být opečená do zlatova, respektive až zavoní.
  • Nyní přidáte do pánve nakrájené vepřové maso, zalijete brandy a bude ho dusit tak dlouho, dokud se neodpaří tekutina. To zabere asi pět minut. Pak maso zalijete vývarem, osolíte a opepříte podle toho, jak jste zvyklí.
  • Budete maso vařit do měkka. Voda by měla vyvřít, ale pozor na to, ať maso nespálíte, protože pak se vytratilo celé kouzlo vašeho vaření. O hořkou šťávu určitě nestojíte.
  • Nyní přidáte do masa měkký tvaroh a med a dobře zamícháte a provaříte dalších deset minut.
  • Ochutíte estragonem, pět minut povaříte a stáhnete z ohně.
  • Můžete začít pokrm podávat. Výborný doplňkem jsou brambory, nakládané houby, strouhaná mrkev nebo zeleninový salát.
František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*