Univerzální kynuté těsto, která vás nadchne! Jediný recept, který potřebujete znát. Jeho příprava zabere 5 minut

U kynutého těsta je nevýhoda, že je třeba počkat několik desítek minut, než je připravené k dalšímu zpracování.  Ale existuje i takové těsto, které se hned zpracovává.

Když připravujete slavnostní koláče na oslavu, tak je pochopitelné, že si s nimi vyhrajete a budete jim věnovat spoustu času, aby se opravdu povedly. Ale pro běžný oběd či večeři se oplatí najít takový recept, který netrvá dlouho. Vyzkoušejte třeba kynuté těsto „Pět minut“, které můžete začít plnit připravenou náplní. Náš postup vám vysvětlí, jak na to.

Připravte si náplň pro slané koblihy

Vlastně záleží na tom, co máte nejraději. Někdo dává přednost ochucenému mletému masu, jiný bramborám s houbami nebo kysanému zelí. Oblíbená je ale také náplň s pažitkou a vejci, jež vás překvapí svou snadností. Uvaříte vejce natvrdo a nakrájíte je na malé kousky. Dáte do misky a přidáte k nim jemně pokrájenou nať pažitky. Dochutíte solí a pepřem a máte hotovo. Samozřejmě je třeba směs dobře promíchat. Lze ji doplnit rozpuštěným máslem, nádivka pak bude šťavnatější.

Co budete potřebovat na přípravu slaných koblih

  • 750 g pšeničné mouky polohrubé
  • 500 ml vody
  • 11 g sušeného droždí
  • 1 polévková lžíce cukru
  • 4 ks vejce
  • 30 g másla
  • 1 lžička soli
  • 3 lžíce slunečnicového oleje

 

Postup přípravy

  1. Smícháte 250 g teplé vody se sušenými kvasnicemi. Nejlépe v misce.
  2. Pak do ní přidáte cukr, sůl, rostlinný olej a vše promícháte metlou tak, aby se kvasnice zcela rozpustily.
  3. Nyní přichází na řadu mouka, kterou dáte do zadělávací mísy. Nalijete na ni připravený kvásek a přidáte 250 ml vroucí vody.
  4. Těsto promícháte. Mělo by být hladkém, měkké a tvárné.
  5. Nyní z těsta budete ihned připravovat koblihy. Nenecháváte ho kynout. Lžící vykrajujte kousky těsta, ty naplňte připravenou náplní z pažitky a vajec a vytvořte koblihu.
  6. Koblihy osmažíte na pánvi v horkém slunečnicovém oleji.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*