Jako ze školky: Plněné papriky s kuřecím masem a rýží. Recept ideální k nějaké dobré omáčce!

Pokud vás tak nějak nenapadá, co udělat na oběd nebo večeři a nechtějí se vám dělat žádné steaky, vyzkoušejte tyto skvělé plněné papriky.

Udělejte si na večeři plněné papriky s kuřecím masem a rýží. Pokud se bojíte toho, že tento pokrm bude suchý, můžete si připravit i nějakou skvělou omáčku. Ideálně se k tomuto jídlu hodí například rajská, ale záleží už jen na vás, jakou máte rádi. Je to jídlo velmi jednoduché na přípravu a také moc dobré. Zvládne to úplně každý.

Co budete potřebovat

  • zelená, žlutá a červená paprika
  • 325 g kuřecích nudliček
  • 125 g rýže
  • sůl
  • cibule
  • 2 stroužky česneku
  • rajčatový protlak
  • 3 rajčata
  • 100 g strouhaného sýra
  • olivový olej
  • lžička mletého kmínu
  • provensálské koření
  • 8 – 10 oliv
  • kuřecí vývar
  • sůl
  • pepř
  • petrželka

Je to velmi jednoduché

Papriky si rozpulte. Odstraňte stopku, bílé části a také všechna semínka. Kuřecí prsa si nakrájejte na nudličky. Cibuli a stroužky česneku si oloupejte a také nakrájejte nadrobno. Rajčata si oloupejte a nakrájejte a troubu předehřejte na 200 stupňů. Na středním plamenu si na pánvi osmahněte cibuli, česnek, kuřecí maso, posypte provensálskými bylinkami, paprikou, kmínem, solí a pepřem.

Fotografie: Pexels

Přidejte rajčatový protlak a nakrájená rajčata. Vařte 5 minut, občas promíchejte a poté odstraňte z tepla. Rýži si uvařte v osolené vodě a černé olivy vypeckujte a nakrájejte. V misce si smíchejte kuře s rajčaty, rýži, olivy, polovinu sýra a petrželku. Touto směsí si nyní naplňte paprikové lusky.

A máte hotovo

Papriky si dejte do zapékací misky, zakápněte olivovým olejem a na dno misky ještě nalijte kuřecí vývar. Pečte asi půl hodiny, zkrátka dokud nebudou papriky hotové. Papriky si nyní posypte zbytkem sýra a vraťte na 15 minut do trouby, aby se sýr úplně rozpustil. Zapékací misku vyndejte a můžete podávat. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*