Na pekáč vyválím mleté maso a ponořím do něj uvařená vejce natvrdo. Za 45 minut vytáhnu z trouby nevětší pochoutku

Oblíbenou základní surovinou je mleté maso. Připravují se z něho malé karbanátky, sekaná vcelku, čevabčiči. Lze ho ovšem upéct i rozetřené na plechu.

Z mletého masa se jídla připravují v řadě světových kuchyní. Jeho výhodou je, že se spotřebuje i méně kvalitní maso. Když ho dochutíte kořením a správně připravíte, získáte chutný pokrm. Mleté maso můžete dusit, smažit i péct. My jsme si pro vás tentokrát připravili recept z mletého masa, které se peče na plechu. Podle podrobného návodu můžete pokračovat krok po kroku a upéct si chutné jídlo na oběd nebo večeři. Sekaná je ovšem chutná i po studenu na chlebě.

Jaké maso je nejlepší na mletí

Když budete připravovat hamburgery, je nejlépe použít hovězí plec nebo roštěnec, které obsahují maximálně 10 až 20 procent tuku. Pokud budete z mletého masa tvarovat karbanátky či kuličky, použijte hovězí plec nebo bok, z vepřového pak krkovičku. Na mletí je možné použít i kuřecí maso. K tomuto účelu se nejlépe hodí kuřecí prsa. Náš recept není na kvalitu masa nijak náročný, takže můžete použít klidně i kupované mleté maso.

Co budete potřebovat na přípravu mletého masa

  • 0,5 kg mletého masa
  • 4 vejce
  • Sůl, pepř
  • 150 g strouhaného tvrdého sýru (Eidam, Gouda, Ementál)
  • rostlinný olej (slunečnicový, řepkový)
  • 2 dl zakysané smetany
Fotografie: Pixabay

Postup přípravy

  1. Tři vejce uvaříte natvrdo po dobu 10 minut.
  2. Mleté maso dáte do mísy, osolíte, opepříte, rozklepnete do něho 1 celé vejce a vše dobře propracujete.
  3. Pak vezmete menší plech, vymažete ho olejem a mleté maso na něho rovnoměrně rozetřete.
  4. Na rozetřené mleté maso pokladete půlky vařených vajec, pokapete zakysanou smetanou a posypete strouhaným sýrem.
  5. Troubu předehřejete na teplotu 180 °C a dáte do ní plech s připraveným mletým masem. Pečete asi 45 minut.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*