Aspoň 1 sklenici těchto domácích zavařených hub byste rozhodně měli mít doma. Pochopíte, až ochutnáte

Pokud jste nasbírali více hub, než jste plánovali, a teď už tak nějak nevíte, co s nimi dělat, rozhodně je vyzkoušejte zavařit.

Je to podzim a to znamená, že mnoho lidí se rozhodlo, že začne zavařovat různé ovoce a zeleninu. Ať už jde například o papriky, nebo o okurky. Pokud i vy rádi zavařujete, měli byste vyzkoušet zavařit i houby. Je to totiž velmi jednoduché, a můžete se spolehnout na to, že příští rok to budete dělat znova. Opravdu si pochutnáte, tak to vyzkoušejte.

Co budete potřebovat

Rozhodně vás překvapí, až se dozvíte, že k přípravě zavařených hub budete potřebovat jen 2 ingredience a vodu. Ano, tak moc jednoduché to je. Tím pádem se můžete spolehnout na to, že to zvládne úplně každý. Potřebovat tedy budete:

  • Houby
  • Voda
  • 25 g soli / litr vody

Je to opravdu jednoduché

Nejprve si zkontrolujte všechny houby, které jste se rozhodli zavařovat. Je třeba je totiž očistit a poté také dobře umýt. Dejte si vodu do velkého hrnce a položte ho na sporák. Houby si nakrájejte na malé kousky a jakmile se bude voda vařit, nasypte do ní sůl a přidejte houby. Ty poté ve vodě vařte přibližně 15 minut.

Fotografie: Pexels

Jakmile tato doba uběhne, vyjměte houby z hrnce a dejte je do misky. Sklenice si naplňte houbami a poté je uzavřete čistými víčky. Sterilizujte sklenice ve vodě po dobu 25 minut od okamžiku, kdy se voda začne vařit. Po sterilizaci je přikryjte a nechte pomalu vychladnout do druhého dne. A to je vlastně všechno. Uvidíte, jak moc si pochutnáte.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*