Rozplývající se vepřový bůček připravovaný na pánvi: Nebudete potřebovat moc ingrediencí, důležité je pivo! Manžel to zbožňuje

Z kousku vepřového bůčku se vám podaří vytvořit tak dobré jídlo, že od vás všichni budou chtít recept. Vyzkoušejte to.

Možná jste ještě nikdy nepřipravovali bůček, protože vám přijde, že je to docela složité na přípravu. Ale v tomto případě není třeba vůbec používat troubu, protože mnohem jednodušší je, když ho budete připravovat na pánvi. Ale nejdůležitější ingrediencí je světlé pivo, takže se ujistěte, že ho máte doma. Tak co, vyzkoušíte to?

Co budete potřebovat

  • 1,8 kg vepřového bůčku
  • 50 ml sójové omáčky
  • dle chuti pepř a sůl
  • lžička papriky, provensálských bylinek a mletého česneku
  • 500 ml světlého piva

Je to opravdu jednoduché

Nejprve si vepřový bok posypte pepřem, paprikou, sušeným česnekem, provensálskými bylinkami a solí. Dejte na pánev a zalijte světlým pivem a sójovou omáčkou. Zakryjte pokličkou a na mírném ohni vařte přibližně 20 minut. Přidejte mletou papriku a také cukr. Kousky boku otočte a vařte je na mírném ohni asi 2 hodiny. Během této doby je tak třikrát otočte.

Po této době bok vyndejte z pánve a nechte ho vychladnout. Poté ho dejte na 8 hodin do lednice, ideální je tedy přes noc. No a máte hotovo. Nakrájejte si ho na poměrně tenké plátky, které potom dejte na chléb. Vezměte si ještě hořčici a můžete si začít vychutnávat skvělou chuť tohoto masa. A máte vlastně hotovo. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*