Brambory s mletým masem a rýží smažené na pánvi: Velmi levný recept, pochutná si celá rodina

Připravte si lahodné brambory s mletým masem a rýží, které naprosto předčí vaše očekávání. Kouzlo receptu spočívá v tom, že se pokrm musí usmažit na pánvi.

Pokud máte chuť uvařit si dobrý pokrm, ale došli vám již nápady na něco originálního, máme pro vás velmi dobrou zprávu. Tento recept na brambory s mletým masem a rýží, které se smaží na pánvi, totiž naprosto předčí vaše chutě. Jedná se navíc o velmi jednoduchý postup, který zvládne hravě každý začínající kuchař nebo kuchařka – výsledek však se vší pravděpodobností předčí vaše očekávání. Nyní již na nic nečekejte a vrhněte se do toho!

Brambory s mletým masem a rýží

Tento jedinečný pokrm vás překvapí hned z několika důvodů, a to zejména co se týče rychlosti přípravy a jeho lahodné chuti. Pokud tedy nestíháte nebo nemáte chuť trávit dlouhé hodiny za sporákem v kuchyni, mohou být brambory s mletým masem a rýží, smažené na pánvi, skvělou možností právě pro vás. Jejich příprava je velmi nenáročná, tudíž si s ní hravě poradí každý začáteční. Budete potřebovat následující ingredience:

  • 500 gramů mletého vepřového masa
  • 1 ks cibule
  • 150 gramů rýže
  • 50 mililitrů slunečnicového oleje
  • 6 ks vejce
  • 50 mililitrů vody
  • 700 gramů brambor
  • 2 ks rajčata
  • Sůl, podle chuti
  • Mletý černý pepř, podle chuti
  • Půlka papriky
  • 1 polévková lžíce bazalky
  • 1 polévková lžíce koření na maso

Postup pro přípravu:

  • Nejprve si oloupejte všechny brambory a nakrájejte je na malé tenké kousky. Poté oloupejte cibuli a nakrájejte ji na malé kostičky – totéž proveďte s paprikou a rajčaty a následně všechnu zeleninu rozmixujte.
  • K zeleninové směsi přidejte propláchnutou rýži a mleté maso – nejlépe uděláte, když si doma připravíte vlastní mleté maso, protože je mnohem chutnější než to kupované v obchodě. Přidejte slunečnicový olej, bazalku, koření na maso, sůl a pepř. Vše dobře promíchejte a poté přidejte vodu.
  • Nyní si připravte hloubkovou pánev a vymažte jí slunečnicovým olejem. Poté do pánve vložte zeleninovou směs, mleté maso a rýži a udělejte do směsi přísad malé otvory. Do těch následně vyklepněte vajíčka a na vrch je posypte trochou soli.
  • Postavte pánev na oheň a směs zeleniny, mletého masa a rýže a vařte pokrm asi 35-40 minut. Jakmile budete mít hotovo, vypněte oheň a posypte ho čerstvými bylinkami.

  • A máte hotovo, dobrou chuť!

Vaši hosté budou jistě velmi překvapeni, až jim přinesete na stůl tuto pochoutku. Nejenže je její příprava jednoduchá, ale také nevyžaduje velké množství ingrediencí a času, tudíž si s ní proto jistě každý hravě poradí. Pokud máte například chuť přidat během přípravy jiné koření, rozhodně to neváhejte zkusit. Je jenom na vás, jaká bude výsledná podoba této lahodné dobroty.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*