Tanečník s kily na víc byl odsouzen k neúspěchu. Pak dal porotě i divákům pořádnou lekci

Fotografie: Aagnverglaser / Creative Commons / Attribution 2.0

Výraz porotců naznačoval, co si o soutěžícím myslí, hned, jak se objevil na pódiu. Předpokládali, že tanečník s nadváhou asi těžko předvede něco zajímavého – ale spletli se.

Ať chceme nebo ne, šaty stále dělají člověka a vzhled je to první, co naše smyslová soustava zachytí, když někoho vidíme poprvé. Tento muž na porotu ani diváky absolutně nezapůsobil. Nejenže měl na tanečníka docela nadváhu, ještě si oblékl vytahané šedé tepláky a bílé tričko, které mu téměř nezakrylo jeho větší břicho.

Nečekali od něho nic zázračného

Očekávání porotců tedy bylo již od začátku na bodu mrazu. Když začala hrát hudba a on předvedl první taneční kroky, jejich úvahy se potvrdily. Z tohoto chlápka nekouká nic zajímavého. Andreas Maintz měl však vše dokonale připravené. Ukázalo se, že nic moc taneční kroky pouze předstíral a zničehonic to rozjel ve velkém stylu.

A to tak, že porotcům i divákům spadla brada. Jeho robotické pohyby byly naprosto dokonalé a precizně vypilované. Najednou se zdálo, že jeho nadváha úplně zmizela. Stál tu skutečný tanečník, na kterého je radost se dívat. Spíše tedy s úžasem, protože taneční prvky, jež předvedl, rozhodně nepatří k těm začátečnickým.

Tanci se věnuje už desítky let

A Andreas také žádný začátečník není. Tanci se věnuje už od roku 1993 a v repertoáru má mnoho tanečních stylů, které dokáže perfektně předvést. Kromě toho mu nedělá problém zařadit i skutečně fyzicky náročné prvky, výskoky ze země nebo stoj na jedné ruce. A to vše teď porota i diváci mohli sledovat a náležitě ocenit.

Fotografie: Freepik

Již v průběhu jeho vystoupení diváci nadšeně tleskali a vstávali, zatímco porota si vyměňovala překvapené pohledy. Pak už se jen se širokými úsměvy nechali bavit tímto mužem, který na ně ušil takovou habaďůru. Po skončení si vysloužil ovace ve stoje a všichni mohli zároveň i zpytovat své svědomí. Málokdo se totiž v první chvíli řídil pověstným heslem „nesuďte knihu podle obalu“.

Andreas se zúčastnil několika talentových soutěží a vystupuje i se svojí taneční skupinou. Živí se jako choreograf a je jasným důkazem toho, že pokud má někdo sen a motivaci, nezabrání mu v jeho splnění ani nějaké to kilo navíc. Na jeho úžasné vystoupení i reakci poroty, která ho zprvu odsoudila, se můžete podívat ve videu.

Zdroj: Livebiz

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*