Rozhodně by vás nemělo odradit, že se do těchto palačinek přidává majonéza. Díky ní mají totiž opravdu nezapomenutelnou a originální chuť.
Každý člověk má svůj recept na palačinky, o kterém si myslí, že je ten nejlepší na světě. No a jen málokdy chce potom vyzkoušet nějakou novinku. A je dost možné, že nejprve nebudete chtít vyzkoušet ani tento recept, ale pravdou je, že byste rozhodně měli. Je totiž pravděpodobné, že vám tyto palačinky zachutnají a je budete připravovat častěji, než kdy dříve. Tak na nic nečekejte a pusťte se do jejich přípravy.
Co budete potřebovat
- 500 ml vody
- Špetka soli
- 9 polévkových lžic mouky
- 2 polévkové lžíce rostlinného oleje
- 2 vejce
- 2 polévkové lžíce majonézy
- 2 polévkové lžíce cukru
- 15 g vanilkového cukru
Jednodušší recept snad neexistuje
Nejprve si do hluboké mísy rozbijte vejce a přidejte k nim majonézu. Poté ještě přidejte vanilkový cukr a obyčejný cukr. Všechny tyto suroviny vyšlehejte společně do hladka a těsto poté ještě nezapomeňte osolit. Špetka soli je totiž při připravování palačinek velmi důležitá a například vaše babička by na ni také nikdy nezapomněla. Vodu si ohřejte asi na 70 stupňů a poté ji opatrně přelijte do majonézového těsta. Promíchejte a do tekutiny prosejte mouku.
Nyní si můžete zadělat těsto na palačinky. Do něj poté ještě přidejte lžíci slunečnicového oleje a nechte ho asi 20 minut na teplém místě. Rozpalte si pánev s rostlinným olejem a naběračkou nalijte na její povrch trochu těsta. Opravdu stačí jen malé množství, protože nejlepší palačinky jsou přece jen ty tenké. Palačinky smažte z obou stran do zlatova. Je ale třeba je každou chvilku kontrolovat, protože mají tendenci připalovat se.
A máte hotovo
No a nyní už je jen na vás, jakou náplní si palačinky potřete. Ideální samozřejmě bude nějakou sladkou, ale pokud máte chuť na slanou náplň, pak v přípravě těsta vynechejte cukr a vanilkový cukr a přidejte trošku více soli. Opravdu už záleží jen a pouze na vás. Uvidíte, jak skvělou chuť tyto palačinky s majonézou. Přejeme vám dobrou chuť!
Napište komentář