Levné maso po 2 hodinách vaření v pivní omáčce zkřehne, jako drahá svíčková: Šéfkuchařský trik z vyhlášené restaurace

pečené vepřové

O vepřovém mase se říká, že čím levnější kus masa koupíte, tím déle jej budete žvýkat. Díky tomuto receptu se vám povede tento mýtus vyvrátit.

Příprava vepřového masa občas bývá velice náročná a zdlouhavá. To poté bývá důvodem toho, že se mu někteří lidé vyhýbají. Za lepší a méně tuhé kusy si v dnešní době musíte pořádně připlatit, což se spoustě lidem příčí. Když ovšem zkusíte maso uvařit podle tohoto receptu, můžete mít maso křehké a neutratíte za něj tolik peněz.

Co budete potřebovat

  • 2 kg vepřového masa
  • 0,5 l světlého piva
  • 1 lžička sladké papriky
  • 2 lžičky cukru
  • 50 ml sójové omáčky
  • 2 lžičky sušeného česneku
  • 0,5 lžičky pískavice řeckého sena
  • 1 ks badyánu
  • 5 stroužků česneku
  • 1 ks rozmarýnu
  • sůl dle chuti
  • pepř dle chuti

solené vepřové maso

Maso si nejdříve osmažte

Příprava vepřového masa je velice důležitá. Rozložte si plátky masa na talíř nebo destičku. Dle chuti všechny plátky masa osolte a opepřete. Poté si připravte dostatečně velkou a hlubokou pánev nebo hrnec a bez použití oleje maso z obou stran osmažte dozlatova. Olej není potřeba, jelikož je maso samo o sobě tučné.

vepřové maso s kořením

Přidejte další suroviny

Jakmile máte maso dostatečně osmažené, je na čase jej správně ochutit. Do pánve k masu tedy nalijte pivo a nechte jej vyvařit. Po vyvaření piva je na čase přidat badyán a sušený česnek. Pánev přikryjte pokličkou a nechte přibližně 10 minut podusit, aby se chutě přidaného koření pořádně smíchaly s masem.

maso s omáčkou

Připravte si omáčku

Mezitím, co se pod pokličkou dusí maso a koření, si můžete připravit omáčku. V samostatné misce smíchejte sójovou omáčku s cukrem a mletou sladkou paprikou. Maso na pánvi obraťte a přilijte omáčku. Vše poté opět přikryjte pokličkou a nechte dusit přibližně 2 hodiny. Jednou za čas kusy masa obraťte, aby se vám uvařily rovnoměrně.

pečené maso a rozmarýn

Zbývá maso jen dochutit

Ke konci dušení je zapotřebí masu ještě dodat tu správnou chuť. K prakticky hotovému masu proto prolisujte kousky česneku, přidejte pískavici řecké seno a rozmarýn. Vše nadále nechte dusit 10 minut. Chutě se vám tímto krásně propojí a vy tím získáte báječně ochucená maso, které se bude rozpadat na jazyku. Jako přílohu můžete zvolit vařené nebo pečené brambory. Díky tomuto způsobu dokážete udělat zdánlivě tuhé maso krásně měkkým a chutným.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*