Pokud máte rádi jídla, která se připravují v zapékací míse a nemusíte nad nimi trávit mnoho času, určitě se vám bude líbit i tento recept na maso zapečené s brambory v troubě.
Některá jídla jsou skvělá v tom, že nad nimi lidé nemusí trávit mnoho času, a přitom si připraví skvělé jídlo, které jim vydrží i na více dní. Většina takových jídel je zapečených a podobným receptem je i tento, kdy vám stačí, když si zapečete maso s brambory. Tento recept vám nezabere mnoho času, a navíc budete mít jídlo pro 2 lidi i na více dní.
Suroviny, které budete potřebovat
Na tento recept budete potřebovat několik surovin, díky kterým se vám podaří připravit skvělé jídlo pro celou rodinu. Připravte si tedy:
- 7 ks brambory
- kuřecí prsa, vepřová panenka, vepřová panenka (výběr masa je na vás)
- 3 ks cibule
- 1 / 2 čajové lžičky sójové omáčky
- 1 / 2 čajové lžičky soli
- 1 polévková lžíce hořčice
- 5 až 6 polévkových lžic majonéza / zakysaná smetana
- sůl, pepř a oregano podle chuti
- sýr podle chuti
Příprava zapečeného masa s brambory
Jakmile se pustíte do přípravy tohoto receptu, nejprve si nachystejte veškeré suroviny, abyste poté při vaření nezjistili, že vám nějaké suroviny chybí. Začněte jídlo připravovat tak, že si vezmete maso, nakrájíte jej na plátky a lehce naklepete paličkou. Takto zpracované maso dejte do hlubší mísy a zakápněte olivovým olejem, solí, pepřem a přidat můžete také vaše oblíbené koření.
Dochuťte maso všemi surovinami
Protože už máte v misce maso a některé druhy koření, přidejte ještě majonézu nebo zakysanou smetanu, hořčici, pár kapek sójové omáčky a prolisovaný stroužek česneku. Česneku můžete přidat i více, pokud jej máte rádi. Následně vše dobře promíchejte. Do receptu patří také cibule, takže ji oloupejte, nakrájejte na kolečka a dejte do samostatné misky.
Připravte si na recept i brambory
Nyní si můžete oloupat brambory a hned poté je nakrájet na tenké plátky. Dejte si je do misky, kde je osolte a ochuťte oreganem. Sáhněte po zapékací míse, ve které budete jídlo péct a dejte do ní maso. Na maso postupně naskládejte cibuli společně s brambory. Pokud vám v misce od masa zbyla nějaká omáčka, zakápněte s ní celou zapékací mísu.
Jídlo už můžete téměř péct
Jakmile budete mít v zapékací míse všechny suroviny, můžete mísu přikrýt víkem a předehřát si troubu na 200 až 220 °C. Až bude v troubě tato požadovaná teplota, můžete jídlo v zapékací misce vložit do trouby a péct asi 1 hodinu nebo 1,5 hodiny. Doba pečení závisí na tloušťce brambor a také druhu masa.
Hezky opečené maso s brambory
Předtím, než bude pečení hotové, si naplánujte 10 minut před koncem pečení upozornění. Zapékací mísu s jídlem vyndejte z trouby a sundejte z ní poklici.Na jídlo nastrouhejte například eidam nebo goudu a zapékací mísu bez víka vraťte zpět do trouby. Takto nechte jídlo péct ještě dalších 10 minut, dokud nebude sýr krásně zlatý.
Napište komentář