Rychlá svačinka z listového těsta. Univerzální mňamka pro všechny příležitosti i nečekanou návštěvu

krájení taštiček

Chystáte oslavu a nevíte, co byste ještě dali na stůl jako slané zobání? Pak se podívejte na tyto taštičky, které můžete plnit dle své fantazie. Jsou výborné a raz dva hotové.

Listové těsto je oblíbené pro přípravu sladkých i slaných dobrot. Jeho příprava je složitá a zdlouhavá, pokud si s ním tedy nechcete vyhrát, pak zvolte to hotové, s kterým můžete začít hned pracovat. Tyto taštičky jsou velmi jednoduché na přípravu a v podstatě se jen rozhodnete, kterou náplň do nich přidat. Pokud je neděláte jen pro sebe, ale třeba na oslavu narozenin, určitě se vyplatí připravit více druhů, aby si pochutnal opravdu každý.

Taštičky s kečupem a sýrem

Základem všech taštiček je listové těsto. Pokud jste koupil už vyválený plát, ušetříte si práci. Pokud máte listové těsto v silnějších plátcích, je potřeba jej rozválet do tenčího obdélníku. Rozložte tedy plát těsta a potřete jej kečupem. Nastrouhejte parmazán a nasypte jej na kečup. Tato jednoduchá náplň je chuťově vynikající. Pokud ji však chcete povznést ještě na vyšší úroveň, můžete si místo kečupu připravit omáčku z rajčat a bylinek jako na italskou pizzu.

kečupová náplň

Taštičky se salámem a sýrem

Další vynikající náplní je kombinace dobrého salámu a sýra. Kolečka salámu rozprostřete pravidelně na plát listového těsta. Na ně pak umístěte tenké plátky sýra. Použít můžete eidam nebo goudu. Pro opravdu výraznou chuť můžete použít čedar, který však musíte nastrouhat, protože je trochu drolivý.

překládání listového těsta

Pečení taštiček

Poté, co máte vybranou náplň na plátu těsta, vezměte druhý stejně velký plát a ingredience jím překryjte. Po stranách oba pláty těsta pomačkejte, aby se spojily dohromady a utěsnily. Nyní si vezměte kulaté rádýlko na pizzu a těsto rozřežte na čtverečky. Takto rozřezané těsto překryjte pečícím papírem nebo potravinářskou fólií a dejte na deset minut do ledničky odpočinout.

taštičky na plechu

Po vyndání z lednice potřete čtverečky žloutkem s trochou olivového oleje a posypte oblíbenými semínky. Můžete použít sezam, lněné semínko, slunečnici nebo mák. Plech vložte do předem vyhřáté trouby a pečte při 180 °C po dobu 25 minut. Upečené čtverečky je potřeba od sebe ještě oddělit. Použít můžete nůž nebo kuchyňské nůžky.

Recept na lahodné domácí listové těsto, které je stokrát lepší než to z obchodu

stříhání taštiček

Pak už je můžete servírovat rovnou na stůl. Tato rychlá pochoutka určitě sklidí pochvalu. Je také ideální, pro přípravu rychlé večeře, ve které spotřebujete zbytky z lednice. Fantazii se meze nekladou a náplně můžete kombinovat podle toho, co zrovna máte k dispozici. Dokonce lze tyto čtverečky připravit i na sladko, třeba potřené povidly a posypané moučkovým cukrem.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*