Předkromový salátek z rajčat, cibule a tajné směsi koření. Retro recept předávaný z generace na generaci

Většina lidí mnohokrát zapomíná na to, že i před hlavním jídlem si mohou dát předkrm. Tím může být například tento, který obsahuje rajčata, cibuli a další suroviny.

V současné době si lidé dávají pouze hlavní jídlo a jen málokdy si dopřejí i polévku nebo jiný pokrm kromě toho hlavního. Pokud patříte mezi ty, kteří si rádi dají i něco navíc, může to být i předkrm. Příkladem lze uvést tento předkrm s rajčaty, cibulí, kořením a dalšími surovinami. Příprava tohoto pokrmu je velmi jednoduchá.

Suroviny, které budete potřebovat

Na přípravu tohoto předkrmu si připravte následující suroviny:

  • 1 kg rajčata
  • 4 ks cibule
  • 5 ks stroužků česneku
  • 7 polévkových lžic rostlinného oleje
  • 4 polévkové lžíce citronové šťávy
  • 1 čajová lžička sušené bazalky
  • 1 čajová lžička mleté pálivé papriky
  • 3 polévkové lžíce medu
  • 1 čajová lžička soli

Příprava předkrmu s rajčaty

Až se pustíte do přípravy předkrmu, začněte tím, že si nakrájíte rajčata na kolečka a poté dejte první vrstvu rajčat na dno zavařovací sklenice. Následně sáhněte po cibuli, oloupejte ji a tu poté také nakrájejte na kolečka do sklenice. Nezapomeňte cibuli důkladně rozebrat na jednotlivá kolečka a až poté ji pokládejte na vyskládané rajčata do sklenice.

rajčata s cibulí

Přidávejte do sklenice další suroviny

Do sklenice je potřeba dát ještě nasekaný česnek na tenké plátky. Česnek poté jednoduše posypte po cibuli. Až budete mít ve sklenici tyto 3 vrstvy, můžete začít vrstvit další kolečka rajčat, následně cibuli a poté opět česnek. Poslední vrstvou by však měla být cibule. Až budete mít hotovo, můžete si začít připravovat marinádu či omáčku na tento předkrm.

okurkový salát

Okurkový salát jak jej neznáte. Vyměňte jednu surovinu a bude 10krát zdravější a levnější – babiččino tajemství

poslední vrstva cibule

Omáčka na předkrm

Omáčku vytvoříte tak, že smícháte med, rostlinný olej, citronovou šťávu, sůl a koření. Tuto směs následně nalijte do sklenice a sklenici dejte přes noc do lednice. Druhy den stačí sklenici uzavřít víčkem a dále ji skladovat v lednici nebo na chladném místě. Tímto způsobem si vytvoříte jednoduchý předkrm, který je hotový hned druhý den.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*