Jedním z velmi oblíbených jídel, které najdeme na českém jídelníčku, jsou těstoviny. Často ale velmi váháme s tím, jak je připravit. Pokud nechceme sáhnout jen po kečupu, je dobrá i následující omáčka.
Těstovin existuje po celém světě velké množství druhů. Od dlouhých a kulatých, až po krátké a placaté. Jedno mají ale velmi často společné, jsou velmi chutné a jejich příprava není nijak náročná. Právě proto se často jedná o pokrm, po kterém sáhneme v případě, že potřebuje připravit rychlou večeři.
Ingredience potřebné na přípravu těstovin s omáčkou:
- 600 gramů oblíbených těstovin
- 5 středně velkých rajčat
- 2 vejce
- 4 polévkové lžíce zakysané smetany
- 30 mililitrů vody
- 30 gramů tvrdého sýra
- sůl, černý pepř
Rychlý a chutný pokrm z jednoho hrnce
Nejprve se vrhneme na rajčata, která si nakrájíme na malé kostičky. Do zapékací mísy dáme těstoviny, které smícháme s nakrájenými rajčaty. Vše osolíme a opepříme a ještě jednou pořádně promícháme. V misce si připravíme omáčku, kterou následně celý pokrm přelijeme. Na tu budeme potřebovat zakysanou smetanu s vodou a solí.
V omáčce se těstoviny nejen spojí, ale také uvaří
Do směsi zakysané smetany a vody následně rozklepneme vejce a vše pečlivě zamícháme. Tuto směs následně rovnoměrně nalijeme na pekáč, ideálně tak, aby byly zakryté všechny těstoviny. Díky tomu se v ní těstoviny dokáží uvařit a dostanou tak lahodnou a méně obvyklou chuť než těstoviny, které uvaříme jen v obyčejné vodě.
Československá omáčka z rajčatového pyré. Univerzální použití k masu, těstovinám i rýži
Pokrmu jeho jedinečnou chuť dodá velká vrstva sýra
Celý plech umístíme do trouby, kde necháme těstoviny 30 minut zapékat a to na 200 stupňů, Jakmile tato doba uplyne, vyndáme plech a na jeho povrch nasypeme nastrouhaný sýr. Pekáč s hotovým pokrmem umístíme ještě na 5 minut do trouby a následně můžeme podávat. K jídlu již není zapotřebí vymýšlet žádnou přílohu, vystačíme si s nakrájenou zeleninou.
Napište komentář