Nadýchaná hrníčková buchta za 33 Kč. Praktické servírování a chuť luxusních cukráren si zamiluje celá rodina

sklenice ingredience

Pokud hledáte recept na jednoduchou a rychlou buchtu, pak vyzkoušejte tento. Příprava je super snadná a výsledkem je nadýchaná buchta se svěží citronovou polevou.

V jednoduchost je krása. Stačí smíchat pár ingrediencí a buchta je v troubě za pět minut. Výhodou je, že nemusíte nic složitě odměřovat, postačí vám hrnek nebo sklenice o objemu 250 ml. Hrnkové buchty jsou oblíbené už od 70. let. Ušetří vám při přípravě hodně času, přitom se tuto buchtu rozhodně nemusíte stydět nabídnout přátelům ke kávě jako pohoštění.

Ingredience na přípravu hrnkové buchty

  • 250 ml kefíru
  • 250 ml dětské krupice
  • 250 ml cukru
  • 250 ml mléka
  • ½ lžičky soli
  • 2 vejce
  • 50 g másla
  • 150 g mouky
  • 10 g prášku do pečiva
  • 100 g moučkového cukru
  • šťáva z půlky citronu

Postup přípravy hrnkové buchty

Do misky nalijte kefír a přidejte krupici a krystalový cukr. Vše důkladně vymíchejte dohladka, dokud se cukr nerozpustí. Poté přidejte vejce, vše osolte a opět důkladně promíchejte. Máslo si rozpusťte v kastrolku nebo v mikrovlnné troubě a přidejte do těsta. Poté přes sítko prosejte do mísy mouku a prášek do pečiva. Důkladně promíchejte a vypracujte husté těsto.

hotová buchta

Rychlý marmeládový koláč podle hrnkového receptu: Správné použití drobenky dezertu dodá chuť jako od babičky

Vezměte si pekáč nebo dortovou formu. Na spodek dejte pečící papír a boky formy vymažte máslem a vysypte trochou mouky. Těsto pomocí stěrky přemístěte do formy a povrch uhlaďte a zarovnejte. Buchtu dejte péct do předem vyhřáté trouby na 180 °C. Pečte přibližně 50 minut. Před vyndáním proveďte test se špejlí a ujistěte se, že je buchta uprostřed upečená.

hrnková buchta

Mléko buchtu krásně zvláční

Formu vyndejte z trouby a pomocí špejle buchtu na více místech propíchejte. Nyní ji rovnoměrně zalijte mlékem a nechte vychladnout. Mléko buchtu krásně zvláční. Mezitím si připravte polevu smícháním moučkového cukru a citronové šťávy. Pomocí stěrky ji rozetřete po povrchu buchty a je hotovo. Nadýchaná a vláčná buchta určitě všem zachutná.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*