Tyhle plněné zelné závitky dělám podle rodinného receptu celý život. Jsou hotové během okamžiku

plněné závitky

Spousta lidí preferuje jídla vařená doma místo navštěvování restaurací. Díky tomu si můžete také například připravit naprosto vynikající plněné zelné závitky s pomocí tohoto receptu.

Někteří lidé rádi připravují různá jídla doma, například na nějaké oslavy. Spousta z nich se však snaží nedržet se tradice a své hosty pokaždé něčím překvapit. To však není vždy úplně jednoduché, jelikož vymyslet něco netradičního a skvělého dá občas práci. S pomocí tohoto jednoduchého receptu však můžete udělat plněné zelné závitky, kterými zaručeně překvapíte.

Co budete potřebovat

  • 1 bílé zelí
  • sůl dle chuti
  • 100 g rýže
  • 1 cibuli
  • 500 g mletého vepřového masa
  • mletý pepř dle chuti
  • 3 rajčata
  • 1 vaječný žloutek

Nejdříve zpracujte zelí

Z hlávky zelí prvně oberte vrchní vrstvu listů, která není ideální. Poté si celou hlávku dejte do hluboké pánve či hrnce a zalijte jí vodou. Zelí povařte do změknutí listů a poté je od hlávky oddělte. Následně si můžete uvařit rýži, kterou následně necháte vychladnout. Zelné listy si prozatím dejte stranou a také je nechte vychladnout.

Směs

Lilkové rolády

Milovníci šťavnaté rolády pozor: Tento vynikající lilkový recept vám ušetří peníze a špatné výčitky

Vytvořte si náplň

V misce smíchejte rýži společně s mletým masem, které osolíte a opepříte dle chuti. Důkladně celou směs promíchejte a rozdělte jí na 2 stejné části. Plech nebo pracovní plochu vystelte pečícím papírem a položte na ní polovinu zelných listů tak, abyste pokryli celou plochu. Následně naneste vrstvu z jedné poloviny masové směsi a rovnoměrně jí rozprostřete.

Závitky

Závitky dejte péct

Zelné listy s masovou směsí srolujte do závitku. Stejný postup poté aplikujte i na druhou polovinu ingrediencí. Nakrájejte rajčata a cibuli nadrobno. Společně je promíchejte a nasypte do zapékací mísy, do které pak dejte závitky. Ty pečte v předehřáté troubě na 200 °C 30 minut. Pak mísu vyjměte, závitky potřete vaječným žloutkem, a ještě dejte péct na 180 °C na 15 minut. Po uplynutí této doby zapékací mísu vyjměte a máte hotovo.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*