I tak obvyklý a častý recept, jako je bramborový salát, se dá připravit neobvyklým způsobem. Inspiraci můžeme čerpat například v zahraničí, nemusíme dokonce chodit ani nikam daleko.
Neobvyklý recept na bramborový salát totiž můžeme okoukat hned od našich sousedů. Právě v nedalekém Německu připravují bramborový salát neobvyklým způsobem, zcela jiným než na který jsme zvyklí u nás. I přesto, že se bramborový salát jeví jako jednoduchý pokrm, dokáže svojí chutí nečekaně překvapit.
Ingredience potřebné na přípravu bramborového salátu:
- 5 středně velkých brambor
- 2 polévkové lžíce rostlinného oleje
- 5 kusů nakládaných okurek
- 1 středně velká cibule
- 150 gramů uzené klobásy
- 1 lžička francouzské hořčice
- 3 polévkové lžíce majonézy
- 2 polévkové lžíce citrónové šťávy
- 1/3lžičky soli, černého pepře
- petržel
Postup je obdobný, jako u salátu našeho
Jako první si připravíme základní suroviny bramborového salátu, brambory. Ty si ve slupce uvaříme doměkka, následně je oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Kostičky brambor umístíme do hluboké misky, kde je smícháme s rostlinným olejem a přidáme také citrónovou šťávu. Vše dochutíme také solí a pepřem.
Do mísy přidáme i zbytek ingrediencí
Ochucené brambory posypeme nasekanou petrželí a do misky přidáme také okurky a cibuli. Cibuli si nakrájíme na malé kostičky, okurky necháme ve tvaru malých půlkroužků. Do misky přidáme také najemno nakrájenou uzenou klobásu a všechny ingredience spolu promícháme. Aby se nám salát spojil v jednotný pokrm, přidáme k němu také majonézu a hořčici.
Tento lehký salát s kuřecím masem je lepší, než jakákoliv kupovaná verze. Lahodnější recept nevymyslíte
Podáváme jako hlavní chod nebo jako přílohu
Takto připravený pokrm umístíme do chladu a necháme odležet. Během hodiny můžeme salát klidně servírovat, použít jej můžeme obdobně jako salát klasický. Hodit se bude jako příloha k řízkům, můžeme si jej ale také namazat na krajíc chleba nebo na veku. Salát je velmi jednoduchý na přípravu, svojí výslednou chutí nás ale překvapí.
Napište komentář